Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerb Szuperliga: a Partizan győzött a Crvena ellen és visszavette az első helyet

Szerda este rendezték a szerb bajnokság (Szuperliga) klasszikus fővárosi rangadóját a Partizan Beograd és a Crvena zvezda részvételével…

A szerda esti belgrádi derbin a Partizan Beograd nagy küzdelemben 2-1-es győzelmet aratott a Crvena zvezda felett a Partizan Stadionban. Ugyan a vendégek valamivel aktívabban futballoztak az első félidőben, képtelenek voltak betalálni. A Partizan némileg átadta a kezdményezést a Crvenának. Ennek ellenére az első játékrész hajrájában a hazaiak tizenegyest harcoltak ki, melyet Bibars Natcho értékesített és juttatta előnyhöz a csapatát. A szünet után a Crvena tovább fokozta az iramot az egyenlítés érdekében, a vendégek kísérletei azonban továbbra sem jártak sikerrel. Ehelyett a második etap derekánál némileg váratlanul a Partizan a második gól megszerzésével megduplázta az előnyét, miután a brazil Saldanha volt eredményes a 66. percben. Öt perccel később a Crvena szépíteni tudott, Bukari előkészítéséből Cherif Ndiaye állította vissza az egygólos különbséget. Így aztán a hátralévő húsz perc és a hosszabbítás végig nyílt volt, de az egyenlítés már nem jött össze, a Partizan a lefújásig megtartotta egyólos előnyét.

Az elmúlt időszakban többször is botló Partizan a legjobbkor tért magához és az értékes skalp begyűjtésének köszönhetően egy ponttal visszavette a vezetést a tabellán, miközben a Crvena egymást hat siker után talált újból legyőzőre.

Partizan Beograd – Crvena zvezda 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Natcho (41. – büntetőből), Saldanha (66.), ill. Ndiaye (71.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore