Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kilábal-e a gödörből az Atlético? – A 24. forduló elé

A spanyol labdarúgó bajnokság 24. fordulójának legnagyobb kérdése egyértelműen az Atlético Madridhoz kötődik: Vajon Diego Simeone csapatának sikerül-e kilábalnia abból a méretes gödörből, amelybe az utóbbi hetekben belecsöppentek a matracosok. Az Atlético jelenleg a 3. helyre szorult a tabellán rosszabb gólkülönbségének köszönhetően a Barca és a Real mögött; ám a hétvégén a Valladolid ellen a Vicenta Calderónban azért illene visszatérnie a győzelmi ösvényre Diego Costáéknak.

Az Atlético játékosai 3 mérkőzés óta nem ünnepelhettek (footballclubpictures.blogspot.com)

A 24. forduló pénteken az Elche – Osasuna találkozóval kezdődik. Mindkét csapat fej-fej mellett halad, egyaránt 25 ponttal állnak a tabellán. A két csapat őszi mérkőzését az Osasuna nyerte, így az újoncnak van miért visszavágnia a pamplónaiaknak.

Szombaton az Atlético Madrid nyitja a sort a Valladolid ellen. Diego Simeone csapata pocsék formában van, elmúlt 3 tétmérkőzését elveszítette, ráadásul szokatlan módon egyiken sem szerzett gólt a csapat. A Real Madrid elleni oda-visszavágós kupaelődöntőt simán elveszítették a matracosok, ráadásul elbuktak az elmúlt hétvégén az Almería otthonában is. Simeone mesternek igencsak fel kell ráznia csapatát, hiszen többfrontos szereplés vár az Atletire: a végletekig kiélezett bajnoki versenyfutás, és a közelgő AC Milan ellen BL párharc. Sokak szerint az Atlético idényét az elkövetkezendő hetek teljesítménye fogja meghatározni. Mindenekelőtt Diego Costáéknak ki kellene lábalniuk a rossz szériájukból; a Valladolid elleni bajnoki a Calderónban azért remek lehetőség lesz arra, hogy a csapat újra győztesként hagyhassa el a pályát. 4 góltalan mérkőzés azért több mint kínos lenne már a spanyol főváros piros-fehér felében.
A bajnoki listavezető Barcelona a Rayo Vallecanot fogadja később a Camp Nouban. A katalánok szurkolói örülhetnek Neymar felépülésének. A brazil klasszis a héten teljes értékű edzésmunkát végzett, és mivel kihagyta a Real Sociedad elleni spanyol kupa elődöntő visszavágót, feltehetőleg a Rayo ellen újra pályára lép majd. Mindehhez hogyha hozzávesszük, hogy Lionel Messi kezdi megtalálni sérülése előtti régi önmagát – az argentin gólt lőtt a hét közben is a Sociedad ellen -, a Rayo legyőzése rutinfeladat a Barca számára. Persze ne feledjük, hogy legutóbb a Camp Nouban a Barcának már beletörött a bicskája egy “kötelező feladatba”, a Valencia ellen. Bár feltehetőleg a sors nem ismétli majd önmagát a Rayo ellen…
Tovább két mérkőzést játszanak még szombaton: a Levante – Almería és a Villareal – Celta Vigo.

Vasárnap a Real Madridról fog szólni. Carlo Ancelotti csapata a Getafe otthonába látogat. A blancóktól hiányozni fog az eltiltott Cristiano Ronaldo, akinek a Getafe elleni találkozóval együtt 2 meccset kell még kihagynia. A Real az első akadályt Ronaldo nélkül hibátlanul abszolválta, hiszen a Bernabéuban győzte le 4:2-re a Villarealt egy héttel korábban. Ronaldo azért mégis csak Ronaldo, a csapat legfontosabb játékosa, legjobb gólszerzője, így nem árulunk el nagy titkot azzal, hogyha azt mondjuk, hogy pótolni szinte lehetetlen. A Realnál a portugál klasszis mellett a sérült Khedira játékára biztos hogy nincs esély,  az erőnléte visszaszerzésén dolgozó Varanéra már annál inkább. Bármennyire is favorit a Real a Getafe elleni városi mini derbin; Ancelottiék azért tarthatnak attól, hogy legutóbb kikaptak ugyanebben a szereposztásban…
A nap további részében délben hamisítatlan kiesési rangadót játszik a Granada és a Betis. A 4. helyezett Athletic Bilbao a masszív középcsapatnak számító Espanyolt fogadja; az utóbbi hetekben parádézó, a Barca ellen egy góllal -, a Betis ellen 5-tel nyerő Valencia az 5 mérkőzés óta nyeretlen Sevilla vendége lesz.

A fordulót hétfőn a Málaga – Real Sociedad mérkőzés zárja.

A teljes program:

febr. 14.
21:00 Elche – Osasuna
febr. 15.
16:00 Atlético Madrid – Valladolid (Sport 2)
18:00 Levante – Almería
20:00 Barcelona – Rayo Vallecano (Sport 2)
22:00 Villarreal – Celta Vigo (Sport 2)
febr. 16.
12:00 Granada – Betis
17:00 Getafe – Real Madrid (Sport 1)
19:00 Athletic Bilbao – Espanyol (Sport 1)
21:00 Sevilla – Valencia (Sport 1)
febr. 17.
22:00 Málaga – Real Sociedad

Nagy Ákos