Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Llorente gólja döntött az Atlético Madrid javára a Sevilla ellen – videóval

Most pótolta a 4. fordulóban elmaradt mérkőzését az Atlético Madrid és a Sevilla, így mostantól minden csapat ugyanannyi meccset játszott eddig a szezonban. Az Atlético Madrid szinte végig fölényben játszott és még az emberhátrány sem térítette el őket a győzelemtől, amivel átvette a harmadik helyet. A Sevilla az első mérkőzését elvesztette az új edzővel, így maradt a tabella végén.

(Photo by Burak Akbulut/Anadolu via Getty Images)

Jobban játszott az első félidőben az Atlético Madrid. Már a 3. percben helyzetbe kerültek, amikor Morata vihette a kapusra a labdát, de amikor lőni készült, az sikeresen felszedte előle a játékszert. Morata mellett Griezmann volt  még veszélyes az első játékrészben, de a befejezéseik rendre pontatlanok voltak. A Sevillának sok esélye nem volt, így nem született már gól a szünetig.

A második félidőt nagyon jól kezdte az Atlético Madrid, hiszen a 47. percben vezetést szereztek:  Llorente lőtt a bal alsó sarokba. A gól ellenére a Sevilla valamennyire össze szedte magát a második játékrészben, és a 64. percben akár az egyenlítés is összejöhetett volna, amikor a csereként frissen beállt Llorente első lövését még blokkolta egy védő, de a hozzá visszapattanó labdát már bevágta a kapuba. Oliver Torres erőteljes kapáslövését az ellenfél az utolsó pillanatban blokkolta. A 66. percben azonban már Llorente próbálkozott a másik oldalon, de a duplázás nem jött össze, mert csak a jobb kapufát találta el. A 70. percben azonban emberhátrányba kerültek a madridiak, amikor Söyüncü csúnya belépője ért azonnali piros lapot. A végéig már csak ki kellett húznia az Atléticónak. A 80. percben Ramos végezhetett el szabadrúgást jó helyről, de kicsivel a felsőléc fölé lőtt. A végén viszont még inkább a hazaiak veszélyeztettek, amikor a 90. percben egy jó passzt követően Llorente a kapu közepét célozta meg, de Dimitrovic nagyot védett. A végén kicsit eldurvult a meccs, és csak úgy záporoztak a sárga lapok, főleg a hazai oldalon, de végül már nem esett gól, így az Atlético Madrid örülhetett.

Atlético Madrid – Sevilla 1-0 (0-0)
Helyszín: Metropolitani stadion (Madrid) Vezette: Cesar Soto Grado
Gólszerzők: Llorente (70.) ill. –
Sárga lap: Molina (27.), Gimenez (38.), Correa (78.), Witsel (78.), de Paul (85.), Azpilicueta (90.), Llorente (90+4.) ill. Suso (43.), Salas (68.), Ramos (83.)
Kiállítás: Söyüncü (70.) ill. –

Atlético Madrid: Oblak – Riquelme (Correa, 46.) – Azpilicueta, Gimenez, Witsel, Molina (Llorente, 46.) – Lino, Koke, de Paul – Griezmann (Mandava, 73.), Morata (Saúl Niguez, 55.). Vezetőedző: Diego Simeone

Sevilla: Dmitrovic – Pedrosa (Januzaj, 82.), Salas, Ramos, Gudelj, Juanlu – Oliver Torres (Mir, 78.), Rakitic (Sow, 53.), Soumare, Suso (En Nesyri, 56.)- Ocampos. Vezetőedző: Quique Sanches Flores

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore