Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hosszú bajnoki hétvége jön – előzetes

A szokásosnál hosszabb Seria A forduló áll előttünk, az első találkozóra már pénteken sor kerül, míg az utolsó majd csak hétfőn este. Az olasz bajnokság 24. fordulóját a Milan-Bologna találkozó nyitja, a Juventus a Chievót, a Roma pedig a Sampdoriát fogadja.

Múlt héten a Napoli ellen elszenvedte első vereségét a Rossoneri Seedorf irányítása alatt, az újabb fiaskó veszélye igen alacsony. Viszont a kiesés elől menekülő együttes 1980 után tudott nyerni újra Torinóban, ami nagy lelkierőt adhat nekik pénteken este a San Siróban. Szombaton is csak egy mérkőzést játszanak le, de ez lesz a forduló rangadója: az ötödik Inter a negyedik Fiorentinához látogat. Nehéz este elé néz a Nerazzurri, amely múlt héten kaparta össze első 2014-es győzelmét az újonc Sassuolo ellen, hiszen a Violák a hétvégi győzelem után a kupában is győzedelmeskedtek. Arról nem is beszélve, hogy október 23. óta nem szenvedett vereséget hazai pályán a Fiorentina. A két gárda között jelenleg nyolc pont a különbség a lilák javára, akik csak három pontra vannak lemaradva a még BL-t érő harmadik helytől.

A vasárnapi nagyüzemet a Lazio nyitja Szicíliában, a Catania vendégeként. A Sasok egyértelmű győzelmi esélyekkel lépnek pályára az Elefántok ellen, bár a házigazdák az utolsó három mérkőzésükből egyet sem vesztettek el – igaz, egyet se nyertek. A vasárnapi, Parma elleni találkozó jó esélyt nyújt az Atalantának a felzárkózásra, aktuális ellenfelük hat hellyel, de csak hat ponttal áll előttük a tabellán. Az Orobici eddig csak a Fiorentina és a Juventus ellen veszített hazai pályán, így Cassanóék véletlenül sem vehetik félvállról az összecsapást.

A listavezető a 17. Chievo ellen javíthatja ki a múlt heti meglepetés döntetlent. Conte a kétgólos előny elpazarolása után lekapta a játékosokat stoplijaikról, még a hétfőre tervezett pihenőnapot is visszavonta. Valószínűleg felforgatott felállásban lép majd pályára a Juventus, Chiellini és Barzagli szinte biztosan kimarad a védelemből, míg legutóbb Vucinic szedett össze egy keményebb megfázást.

A tabella második helyén álló AS Romának vasárnap este kellene feledtetnie szurkolóival a hétközi kupa-kudarcot, de nem lesz könnyű. A 12. helyen álló Sampdoria komolyabb problémát nem okozhat, a védelem szerdai összeomlása annál inkább. A forduló záró mérkőzésén Luca Toniék fogadják hazai pályán a Torinót, amely mindössze három ponttal áll a Hellas Verona mögött.

Seria A, 24. forduló

Péntek:
20:45     AC Milan – Bologna

Szombat:
20:45     Fiorentina – Inter

Vasárnap:
12:30     Catania – Lazio
15:00     Juventus – Chievo
15:00     Cagliari – Livorno
15:00     Sassuolo – Napoli
15:00     Atalanta – Parma
20:45     AS Roma – Sampdoria

Hétfő:
20:45     Hellas Verona – Torino

Piller Krisztián