Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Harc a BL helyért; vége szakad a BVB negatív sorozatának? – beharangozó

Ezen a hétvégén a 21.-ik fordulót bonyolítják le a német bajnokságban, melynek rangadóját szombat este Leverkusen városában rendezik.

Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt:
Jürgen Klopp csapata már négy Bundesliga találkozó óta nem tudott nyerni a Signal Iduna Parkban – 2006-óta nem volt ilyen hosszú negatív sorozata e téren a BVB-nek. Az ellenfél nem lesz ismeretlen, hiszen a Német Kupa negyeddöntőjében éppen a Frankfurt ellen játszottak kedden, akkor a sárga-fekete trikósok örülhettek a végén. Az előző körben mindkét együttes nyerni tudott, a Dortmund a Werder ellen gurított egy ötöst, a Frankfurt pedig egy hármast lőtt a Braunschweig ellen.

Az Eintracht jó formának örvendhet, hiszen az elmúlt öt német bajnokijukból hármat is meg tudtak nyerni, csak az egyiken maradtak pont nélkül. A tabellán ennek ellenére is nagy távolság van a két klub között, hiszen a Dortmund a harmadik helyet foglalja el, míg a Frankfurt a 12.-ik. Izgalmas mérkőzésre van kilátás, mindekét csapaton nagy a teher, és jelenlegi formájában sok nehézséget okozhatak a vendégek a Ruhr-vidéken.

 

Bayer 04 Leverkusen – FC Schalke 04:
Mindkét csapat a Bajnokok Ligája helyekre pályázik. A hazaiak ebből a szempotból jobban állnak, hiszen a Bayern München mögött a másodikok a táblázaton, a Schalke a negyedik. A pillanatnyi forma azonban kissé királykékre festi a mérleg nyelvét, hiszen a gelsenkircheniek mindhárom meccsüket megnyerték a tavaszi fordulóban, míg a gyógyszergyáriak az előző öt találkozüjukból hármat is elveszítettek.

Érdekesség, hogy a momentál még a Leverkusen alkalmazásában álló Sidney Sam jövőre már a Schalke játékosa lesz, Sami Hyypiä edző ebből az okból kifolyólag ki is hagyja a keretből a német válogatott középpályást. Persze Heung-Min Son és Stefan Kießling így is elég veszélyt jelent majd a Schalke kapujára. A tét mondhatni a Bajnokok Ligája pozíció, így pikáns mérkőzésre lehet számítani.

Bundesliga 21. forduló:

Péntek:

20:30; FSV Mainz 05 – Hannover 96/ Eurosport2

Szombat:

15:30; Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt/ Eurosport2
FC Bayern München – SC Freiburg
Eintracht Braunschweig – Hamburger SV
SV Werder Bremen – Borussia Mönchengladbach
TSG 1889 Hoffenheim – VfB Stuttgart
18:30; Bayer 04 Leverkusen – FC Schalke 04/ Eurosport2

Vasárnap:

15:30; FC Augsburg – 1.FC Nürnberg
17:30; Hertha BSC – VfL Wolfsburg

Viel Spaß!
Galeß