Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: Fékezhetetlenül robog a PSG!

A Paris Saint-Germain, és a hozzá látogató Valenciennes nyitotta meg a francia bajnokság, azaz a Ligue 1 25. fordulóját. Az esélyek egyértelműek voltak, és kár is lenne tagadni: a papírforma ezúttal sem borult fel.

Az első gólt szerző Lavezzi ünnepel – wwwf.acebook.com/PSG

Pedig az észak-francia kiscsapat szinte kivétel nélkül nehezen adja meg magát a fővárosiaknak, ám a tegnapi találkozó egy kivételt erősítő szabály volt. Érdekesség volt a meccsel kapcsolatban, hogy először kapott helyet a kezdőcsapatban a januárban igazolt Yohan Cabaye.

Az első félidőben, egy Ibrahimovic szabadrúgás után gazdátlanul kevergő labdára csapott le Ezequiel Lavezzi, míg a folytatásban már maga a svéd vette be a kaput. A jó Zlatan természetesen most sem aprózta el: égig érő karate-rúgással helyezte a pattogó labdát a hálóba. A gólt még a kezdőrúgást elvégző legenda, a brazil Ronaldo is heves tapssal, és fülig érő mosollyal jutalmazta.

A hab tortán, a második gólt követő középkezdés utáni gyors PSG kontra volt. A tegnap este brillírozó Lavezzi adott be középre, amit egy hazai védő juttatott a saját kapujába. Ezzel pedig nem csak három gólt, hanem három pontot is szerzett a párizsi gárda, amely így, ha csak ideiglenesen is, de nyolcpontos előnyre tett szert, a Monacoval szemben.

Paris Saint-Germain – Valenciennes 3-0
Gólszerzők: Lavezzi (18. perc), Ibrahimovic (50.), Kaglemacher (52.-öngól)


Paris Saint Germain 3-0 Valenciennes All Goals by all-goals

A forduló programja ITT olvasható.

Balogh József