Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Van reménye az emberiségnek: A Sahtar támogatja elhunyt játékosa családját!

Mivel a futball a világ legnépszerűbb sportága, időről időre hallhatunk olyan történeteket, amelyek bizonyítják, hogy napjaink társadalmából a negatív kritikák ellenére még nem veszett ki mindenféle empátia, emberségesség.

www.goal.com

A fenti tételre a legfrissebb, és legjellemzőbb bizonyíték az ukrán bajnok Sahtar Donyeck gesztusa. A bányászvárosi együttes múlt héten szomorú hírt volt kénytelen közölni, és átélni. A klubbal szerződésben álló, igaz az Iljicsivetsz Mariupolnál kölcsönben szereplő brazil légiósa, Maicon tragikus autóbalesetet szenvedett, amelynek során életét vesztette.

A 25 esztendős játékosról mindenki tisztelettel, és csak szeretettel tudott nyilatkozni, ám a lesújtottság is sajnos teljesen egyöntetű volt a csapaton belül. A Sahtar azóta pedig közölte, hogy bár normál esetben, egy ilyen helyzetben a játékos szerződése azonnal semmissé válik, ők eltekintenek ettől az életszagú szívtelenségtől. Ezt pedig úgy szeretnék érvényre juttatni, hogy ezentúl is rendszeresen utalják Maicon fizetését a családjának, amíg eredeti szerződése le nem jár a klubbal. Sőt, ezt követően is szívesen segítik majd, az elhunyt játékos közvetlen hozzátartozóit, ha azok kéréssel fordulnak hozzájuk.

A csapat tagjai közül a horvát kapitány, Darijo Srna szólalt fel:
„Mi egy jó játékost, egy kollégát, és egy barátot vesztettünk el. Egymást kell segítenünk ebben a tragikus helyzetben. Ez azt jelenti, hogy meg fogunk tenni minden tőlünk telhetőt, hogy támogassuk a családját.”.

Balogh József