Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülési körkép: Két nap alatt vegyes mérleg – kikapott a Fradi

Pénteken és szombaton egyaránt futballoztak csapataink, és elég vegyesre sikerült ismét a kép. A Fradi immár idehaza játszott, és szenvedett vereséget a gondokkal küzdő pécsiektől.

Itt még vezetett a Ferencváros – nso.hu

Kezdjük a Haladással, akik pénteken sikerrel zárták felkészülésüket. Artner Tamás legénysége az Ajka ellen mérettetett meg, és nyert. A találkozó első félideje igen alacsony színvonalúra sikeredett, és a szünet előtti pillanatokig kellett várni a gólra, ezt Halmosi szerezte Iszlai kiugratása után. A második félidőben tovább esett a színvonal, de a vasiaknak volt több lehetőségük: Radó kapufát lőtt, majd Guzmics csúsztatott az ajkai kapuba egy szabadrúgás után. A szépítést egy korábbi Haladás-futballista, Hanzl Máté hozta össze.

Ajka (NB II.)–Haladás 1–2 (0–1)
Ajka, 50 néző. V: Lovasi
Haladás: Rózsa (Gyürü, 65.) – Schimmer (Dvorschák, 51.), Guzmics, Fehér (Zsirai, 75.), Bosnjak (Tóth P., 65.) – Simon Á., Iszlai – Nagy G. (Szakály, 65.), Németh M. (Medgyes, 61.), Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás
G: Hanzl, ill. Halmosi, Guzmics

Az MTK Belekben játszott az ukrán nyolcadik Metalurh Donyeckkel. Kanta Józseféknek nem sok sikerélmény termett, ugyanis a bányászvárosiak sima háromgólos győzelmet arattak. Elég nyomást helyeztek az ukránok az MTK-ra, akik hiába próbáltak meg mindent, a fegyelmezetten védekező ukrán csapat nem engedett teret a kék-fehéreknek, míg az első félidő hajrájában kétszer is megbontották a magyar együttes védelmét, így téve kétgólos előnyre szert a szünetre. A második játékrészben nem sokat változott a játék képe, de ismét a hajrá hozta a gólt, ezúttal az egész napi eső miatt felázott talajon Hegedüs megcsúszott egy oldalról belőtt szabadrúgásnál, és a berobbanó ukrán játékosnak könnyed dolga volt.

Metalurh Doneck (ukrán)–MTK 3–0 (2–0)
MTK: Hegedűs – Nagy T. (Hajdú), Rodenbücher, Kálnoki Kis, Poór – Vass Á. – Pölöskei, Kanta, Bese, Frank (Horváth Zs.) – Torghelle (Vass P.). Edző: Garami József

Szintén pénteken futballozott a Diósgyőr, amely az orosz bajnokságban szereplő Torpedo Moszkva ellen játszott. Ezen a találkozón kezdőként lépett pályára a frissen igazolt Miroslav Grumić, és megszerezte második gólját piros-fehérben. A találkozó a mostoha időjárási körülményekre tekintettel fél órás késéssel indult, és a pálya ennek következtében nem volt ideális. Futács adta meg alaphangot a miskolci örömhöz, ugyanis az Angliát megjáró csatár gólpasszal jelentkezett, amelyet Grumić értékesített. A folytatásban aztán egy balszerencsés öngóllal egyenlített a Torpedo. Baloldalról jött egy beadás, amely a kapufánál biztosító Eperjesi Gábor testéről bepattant. A hátralévő időben is a miskolciak kezdeményeztek, de eredmény nélkül. A második félidőben előbb Nikházi fejelt fölé, majd Barczi lövése pattant meg az éppen jó helyen álló Futács elé, aki egy méterről nem hibázott. Nem sokkal később aztán éppen Futács harcolt ki büntetőt, ám ezt fölé lőtte. A végére teljesen alkalmatlanná vált a játéktér, a csapatok azonban befejezték a találkozót. „Úgy terveztük, hogy ez lesz a törökországi edzőtábor csúcsa, és így is lett. Szeretnék gratulálni a fiúknak, mert a zord időjárási körülmények közt is egy nagy iramú, nagyon jó mérkőzésen sikerült nyerni. A góljainkon kívül további ziccereket alakítottunk ki, kihagytunk egy büntetőt is. Biztató játékot mutattunk a jövőre nézve.” – fogalmazott a lefújás után Tomiszlav Szivics, a miskolciak mestere.

Diósgyőri VTK–Torpedo Moszkva (orosz II.) 2–1 (1–1)
DVTK: Rajics – Eperjesi (Vági, 83.), Vadász, Kádár, Husic – Nikházi (Batioja, 78.), Elek (Egerszegi, 81.), Kosztics, Gosztonyi (Bacsa, 55.) – Grumics (Barczi, 55.), Futács. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
G: Grumics, Futács, ill. Eperjesi – öngól

A mai napon is sok mérkőzésen vagyunk túl. A Ferencváros például kikapott a Pécstől, a Győr Belekben gól nélküli döntetlennel fejezte be az edzőtábort, a Honvéd idehaza győzött a Rimaszombat ellen, a Kecskemét ikszelt a Vojvodinával, a Kaposvár pedig a Samsung Suvonnal játszott döntetlent, de nyert az Újpest is a Dacia Chisinau ellen.

Kezdjük a Ferencvárossal. A beleki sikeres napok után a Pécset fogadta Thomas Doll legénysége, és bár korán előnyhöz jutott, végül azonban a lelkesen játszó baranyaiak nyertek. Jól kezdte a meccset a Pécs, ám hiába játszott fölényben Márton Gábor csapata, helyzetet nem tudott kialakítani, míg a Ferencváros első valamire való lehetőségét kihasználta Busai Attila révén. A gól jót tett a fővárosiaknak, akik beszorították a pécsieket, de újabb gólt nem sikerült elérniük. Gőcze Gergőnek ebben a periódusban több ízben is nagyot kellett védenie. A hajrában tizenegyeshez jutottak a vendégek, Pölöskey esett el Čukić mellett. A büntetőt Koller magabiztosan értékesítette, így döntetlennel vonulhattak szünetre a felek. A második félidőt a PMFC kezdte góllal. Wittrédi tizennyolc méteres lövésével szemben volt tehetetlen Dibusz Dénes, majd Busai egy szöglet utáni lepattanót bombázott a kapuba. A második hazai gól után támadásban maradt a Fradi, ám a győztes gólt mégis a piros-feketék szerzeték meg Koller révén, aki Márkvárt szabadrúgása után lőtt Dibusz kapujába. Ezzel pedig a felkészülési időszakot tekintve elvesztette veretlenségét a zöld-fehér együttes.
„Bosszús vagyok, mert ismételten sok labdát veszítettünk el túl könnyedén, pedig ezeknek a könnyelmű hibáknak a kijavítására a kezdetektől fogva odafigyelünk. Jobban kell koncentrálnunk, mert az eladott labdák csak egyetlen csapatnak jók, az ellenfélnek. A Pécs elleni mérkőzés első tíz percét átaludtuk, a csapat csak ezt követően ébredt fel. A gólokon kívül több lehetőségünk is akadt, könnyedén megnyerhettük volna a találkozót. Van pár olyan labdarúgó, aki elővigyázatosságból nem lépett ma pályára, a helyükön játszó játékosok nem mindegyike tudott élni az eséllyel. Persze, azt is ki kell emelnem, hogy páran nagyon sokat dolgoztak a pályán, az ő jó teljesítményüket sem szabad elhallgatni. Egy edzőmérkőzést nem lehet összehasonlítani egy tétmérkőzéssel. Nagyon várom már a bajnoki küzdelmeket, a felkészülési időszakot követően bizakodó vagyok.” – fogalmazott a Fradi mestere a lefújás után.

Pécs – Ferencváros 3–2
Szekszárd, Szekszárdi UFC Sporttelep
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romic, Balogh B., Mohl (Fodor, a szünetben) – Koller, Márkvárt – Kővári (Peric, 73.), Wittrédi (Horváth Á., 63.), Szatmári (Rácz, 68.) – Pölöskey (Városi, a szünetben)
FTC: Dibusz – Somália, Pavlovic, Csukics, Hidvégi – Gyömbér, Busai – Jenner (Csilus, 70.), Ionescu, Diallo (Nagy D., 65.) – Böde
G: Koller (42. – 11-esből, 85.), Wittrédi (49.), ill. Busai (7., 54.)

További eredmények:
Győri ETO – Kuangcsou R&F (kínai) 0–0
Side, Emir Sportkomplexum
Győri ETO FC: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Völgyi (Dinjar, a szünetben) – Kamber, Kalmár (Trajkovics), Strestík (Mevoungou, a szünetben) – Dudás (Martínez), Rudolf (Burgos), Andrics (Varga R.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

FC NITRA (szlovák) – LOMBARD PÁPA 1–3 (1–0)
Nyitra, 100 néző. V: Stupek
LOMBARD: Szűcs L. – Tóth G.(Nagy S.), Struhár, Présinger (Csizmadia) – Tajthy (Nagy T.), Sekour, Király B.(Kulcsár K.), Németh M. – Kenesei K. (Horváth R.), Eszlátyi (Griffiths), Orosz M. (Arszics)
Gólszerző: Cléber (8.), ill. Sekour (72. – 11-esből), Kulcsár K. (86.), Horváth R. (90.)

BP. HONVÉD – MSK RIMAVSKÁ SOBOTA (szlovák) 3–1 (3–1)
Bozsik-stadion, műfüves pálya, 200 néző. V: Jakab Á.
HONVÉD: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Baráth, Alcibiade (Kovács J.) – Zsivanovics (Nagy G.), Diarra, Vécsei – Prosser, Bonazzoli, Daud. A 60. perctől: Czuczi – Sundas, Ignjatovics, Bobál, Kovács J. – Nagy G., Diarra, Lőrinczy – Mensah, Holender, Kozma
Gólszerző: Prosser (2), Vécsei (11-esből), ill. Ondrek

Sokáig a Kecskemét vezetett – kecskemetite.hu

KTE – Vojvodina (Újvidék; szerb) 1–1
Kecskemét, 700 néző. V: Bereczki M.
KTE: Polekszics – Póti (Szabó T.), Karan, Varga, Farkas (Forró) – Nagy P. (Csizmadia), Sztehlik (Gyagya), Pekár – Balázs (Kitl), Simon, Gréczi (Marsa)
Vojvodina: Jovanics – Zsivkovics, Pekarics, Djurics (Babics), Puskarics – Radoja (Sztojanovics), Alivodics, Milinkovics-Szavics – Vranjes, Veszelinovics (Spremjo), Gacsinovics (Ivanics)
Gólszerző: Póti, ill. Pekarics

Samsung Szuvon (dél-koreai)–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–0)
Gólszerző: Balázs B. (65.)

ÚJPEST–DACIA CHISINAU (moldovai) 2–1 (0–0)
Belek
ÚJPEST: Balajcza (Dmitrovics, a szünetben) – Nagy, Litauszki, Ngawa, Andrade – Koszovics (Vasziljevics, 60.), Eninful (Sztaniszavljevics, 31.), Balogh – Lázár, Tshibuabua, Simon K. (Kabát, a szünetben)
Gólszerző: Vasziljevics és egy védő öngólja

MVM-PAKS–HOBRO IK (dán, II.) 0–0
Belek
PAKS: Csernyánszki – Kulcsár D. (Heffler T.), Éger, Fiola, Báló – Szekszárdi (Windecker) – Könyves (Délczeg), Kiss T. (Tóth B.), Nagy R. (Kecskés), Lázok (Bartha) – Tököli (Simon A.)

Gavalovits Sándor