Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Hatot vágva élen a Barca; Újabb Messi rekord! – Videó!

Már hetek óta keresi formáját a Barcelona együttese, amely előtt kitűnő lehetőség adódott tegnap este a formába hozatalra. A Xavi nélkül felálló „Blaugranas” esélyei természetesen még így is óriásiak voltak, a gyengécske Rayo ellen. Nézzük, hogy éltek-e a lehetőséggel Messiék!

www.goal.com

Primera División; 24. forduló
Ugyan messzemenő következtetéseket aligha szabad levonni, a károgókat most mindenképp elhallgattathatta egy kis időre, az FC Barcelona csapata. A katalánok az utolsó előtti helyen szerénykedő Rayo Vallecanot fogadták, amely bár bátran támadgatott, és meglepően sokat birtokolta a labdát, másodosztályba illő, lassú, és körülményes védekezésével a saját sírját ásta meg. A hazaiak már az első félidőre kétgólos előnnyel zárták, s a második negyvenöt percben hiába vettek vissza a tempóból, még így is a vendégek fölé nőttek.
Lionel Messi a 336., és a 337. gólját szerezte a este a Barcelona színeiben, ezzel pedig egyedi rekordot állított fel a spanyol bajnokság történetében. Különleges teljesítményével ugyanis ő lett az a játékos, aki egyetlen klub színeiben, a legtöbb gólt szerezte, a spanyol bajnokság históriájában. Bravó, Bolha!
Mivel a szombatot az Atlético Madrid egy győzelemmel nyitotta, maradt a pont egyenlőség a Barcelona, és a „Matracosok” között, míg a Real holnap lép pályára a Getafe otthonában, a három pont megszerzésének reményében, aminek értelmében a „Királyiak” is 60 ponttal állnának, akárcsak a két rivális.

FC Barcelona – Rayo Vallecano 5-0
Gólszerzők: Adriano (2. perc), Messi (36., 68.), Sánchez (53.), Pedro (56.), Neymar (89.)


Barcelona 6-0 Rayo Vallecano All Goals by all-goals

Fontos győzelmet aratott, az európai kupaszereplésről álmodó Levante. A valenciai kiscsapatnak mindenegyes pontra szüksége van ahhoz, hogy életben tarthassa reményeit, hogy elindulhasson az Európa Liga útvesztőjében selejtezőjében. A hazai együttes egyetlen góllal múlta felül, az újonc létére meglepően stabil eredményeket szállító Almeríat. A szinte teljesen kiegyenlített mérkőzés hőse, a korábbi Real Madrid Castilla nevelés, David Barral volt, aki a mérkőzés egyetlen találatát jegyezte.

Levante – Almería 1-0
Gólszerző: Barral (62. perc)

Atlético Madrid – Real Valladolid 3-0
Villareal – Celta Vigo

Pénteki eredmény:
Elche – Osasuna 0-0

Vasárnapi program:
12:00 Granada – Betis
17:00 Getafe – Real Madrid (Sport 1)
19:00 Athletic Bilbao – Espanyol (Sport 1)
21:00 Sevilla – Valencia (Sport 1)

Hétfői zárómeccs:
22:00 Málaga – Real Sociedad

A La Liga pillanatnyi állása:
1. Barcelona 60 pont (69:17), 2. Atlético 60 p., (59:16), 3. Real 57 p., 4. Athletic Bilbao 44 p., 18. Valladolid 21 p., 19. Vallecano 20 p., 20. Betis 14 p.

Balogh József