Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: Edin Dzeko triplázott, a Fenerbahce súlyos verést mért a Konyasporra

A török labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 16. fordulóját pótolták hétközben, és a szerdai játéknapon a Fenerbahce gálát rendezett a kiesés elől menekülő Konyaspor ellen.

(Photo by Ahmad by Mora/Getty Images)

A listavezető Fenerbahce már a 11. percben megszerezte a vezetést Edin Dzeko révén, a rutinos csatár egy büntetőt tudott értékesíteni. A 32. percben duplázta meg előnyét a “Sárga Kanári”, ezúttal is Dzeko talált be, majd a 40. percben megrúgta saját maga és csapata harmadik gólját is a bosnyák csatár. Azonban nem állt meg háromnál a hazai alakulat, a 42. percben Müldür, majd a 44. percben Szymanski is betalált, így a szünetre 5-0-ás Fenerbahce előnnyel mentek az együttesek. A második játékrészben is sikerült gólokat szereznie a hazaiaknak, a szünetben Dzeko helyére beálló Batshuayi is betudott találni, valamint a 83. percben Yazgili hozott össze egy öngólt, amellyel már 7-0-ra vezettek az isztambuliak. A 90. percben a vendégek legalább a szépségtapaszt megszerezték, a 90. percben Guilherme állította be a 7-1-gyes végeredményt. A Fenerbahce a győzelmével három pontra meglépett a Galatasaraytól, de a rivális csak csütörtökön játssza le soronkövetkező mérkőzését, míg a Konyaspor maradt a 18. kieső pozícióban.

Fenerbahce – Konyaspor 7-1 (5-0)
Helyszín: Sukru Saracoglu Stadion (Isztambul), Vezette: K. Saglam
Gólszerzők: Dzeko (11. – büntetőből, 32., 40.), Müldür (42.), Szymanski (44.), Batshuayi (63.), Yazgili (83. – öngól) ill. Guilherme (90.)

A 16. forduló eddig eredményei és további menetrendje:
Kedd:
Alanyaspor – Ankaragücü 1-1
Pendikspor – Antalyaspor 0-1
Kasimpasa – Basaksehir 0-3
Rizespor – Besiktas 0-4

Szerda:
Hatayspor – Gaziantep 0-0
Karagümrük – Kayerispor 4-1
Adana Demirspor – Istanbulspor 2-2
Fenerbahce – Konyaspor 7-1

Csütörtök:
15:00 Sivasspor – Galatasaray
18:00 Trabzonspor – Samsunspor

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore