Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Auf Wiedersehen, van Marwijk!

A Hamburg gyászos szereplése nem maradt válasz nélkül. Az utolsó csepp a pohárban a sereghajtó Eintracht Braunschweig elleni verség volt, ami után a HSV vezetősége menesztette a bajnokság előtt kinevezett Bert van Marwijk vezetőedzőt.

A sereghajtó elleni zakó a holland tréner állásába került – hsv.de

A HSV hivatalos honlapján jelentette be, hogy azonnali hatállyal felbontotta Bert van Marwijk vezetőedző és Roel Coumans másodedző szerződését. A vezetőség azt követően döntött így, hogy a kikötővárosiak sorozatban hetedszer is vereséget szenvedtek a Bundesligában, ezúttal a sereghajtó Braunschweigtől, és már csak egyetlen pontra vannak a mai legyőzőjüktől. „Kénytelenek voltunk meghozni a mai döntést, sajnáljuk. Köszönjük az eddigi munkát Bert van Marwijknak.” – foglamazott a klub sportigazgatója, Oliver Kreuzer.

A meccs, amely eldöntötte a holland edző sorsát:

Van Marwijk a szezon előtt vette át a HSV irányítását, és eleinte ment a szekér, ám az elmúlt hetekben egyre másra kapta a pofonokat a kék-fehér csapat. Van Marweijk korábban világbajnoki ezüstérmet szerzett a holland válogatottal, a mostani megbizatása 143 nap után szűnt meg.

A HSV a Bundesliga 1919-es megalapítása óta egyetlen csapat, amely megszakítás nélkül tagja az élvonalnak, idén viszont megcsapta a kiesés szele, mindössze 16 pontot kapart össze a kikötővárosi együttes 21 forduló alatt, ezzel a 17-ik pozíciót foglalja el.

Gavalovits Sándor