Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Szuperkupa: nyolc gólos meccsen, hosszabbítás után jutott a fináléba a Real Madrid! – videóval

A Spanyol Szuperkupa szerdai, első elődöntőjében a Real Madrid egy sokáig emlékezetes találkozón győzte le madridi riválisát, az Atlético Madridot.

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

 

A két madridi rivális múltját ismerve meglepően mozgalmas első félidőt játszott egymással, ahol a gólok sem maradtak el.

A meccset jobban kezdő Atlético szerzett korán vezetést Mario Hermoso szöglet utáni fejesével.

 

A korán bekapott gól nem különösebben fogta meg a Real Madridot, amely előbb Vinícius és Rodrygo jóvoltából helyzetekig jutott, majd a 20 percre egy Luka Modric szögletet követően Antonio Rüdiger, szintén fejjel, egalizált.

 

Az egyenlítés után a Real Madrid lendületben maradt, és mire az Atlético felocsúdhatott volna, újabb két  Real-hátvéd, Dani Carvajal és Ferland Mendy összehozta a blancók vezető találatát, utóbbi pazar megmozdulásával.

 

A túloldalon viszont, ahogyan a Real Madridnak, az Atléticónak is hamar volt válasza a történésekre: az első gólnál a szögletet beívelő Antoine Griezmann is villant egyet és nagyszerű egyéni alakításával egyenlített.

Igen magasra tették a mércét a csapatok az első játékrészben!

 

A szünet után nagyban változott a játék képe azáltal, hogy egyre érezhetőbb fölénybe került a Real Madrid, már ami elsősorban a helyzetek kialakítását illeti. Érezni lehetett, hogy érik az újabb Real-gól, amely azonban olyan sokáig nem akart megszületni, hogy szinte törvényszerű volt, az újabb fordulat a találkozón: az Atlético Madrid egy balszerencsés Rüdiger-mozdulatnak köszönhetően – amelyet Alvaro Morata “zavaró repülése” váltott ki egyébként – a blancók kapujába került a labda.

 

A Real Madrid a hajrában minden egy lapra feltéve ment előre az újabb egyenlítésért, amely hasonlóan kaotikus események után, Dani Carvajal újabb előrehúzódása után össze is jött – Következhetett a hosszabbítás!

 

A ráadásban sokáig úgy tűnt, jöhetnek majd a tizenegyesek, hiszen az Atlético elsősorban hátrébb húzódva, inkább a kivárásra és a védekezésre játszott, mintsem az újabb gól megszerzésére – Minden tiszteletünk a “matracosoké”, akik ebben a műfajban valóban kiemelkedőek, persze ezen a találkozón az ellenkezőjét is bizonyították!

A hosszabbítás második részében, annak is a hajrájában mozdultak el a csapatok, egy újabb öngólnak köszönhetően!: ami az Atletinek Rüdiger öngóljánál szerencse volt, a 116. percben Fortuna nem állt Diego Siemone csapata mellett, hiszen Stefan Savic egy több mint balszerencsés mozdulattal talált a saját kapujába.

 

A hátralévő pár percben az Atlético egy Griezmann-lövéssel veszélyeztetett, ám újabb gólt Brahim Diaz szerzett a Realnak, aki több mint 35 méterről, eltolva a labdát az előrehúzódó és kétségbeesetten menteni igyekvő Oblak kapus mellett az üres kapuba talált.

 

A Real Madrid elsősorban a második félidőt követő változtatásainak, valamint az alaposan feljavuló teljesítményének köszönhetően jutott a Szuperkupa döntőjébe – Egy sokáig emlékezetes madridi derbi után!
A találkozó érdekessége még, hogy a két csapat múltját, a rivalizálást, vagy a nagy tétet tekintve, több mint meglepő, hogy a meccs egyetlen sárga lapját a gólját ünneplő Brahim Diaz kapta a ‘hosszabbítás-hosszabbításában’.

 

Real Madrid – Atlético Madrid 3-3 (2-2) – Hosszabbítás után: 5-3
Al-Awwal Park (Rijád); Vezette: J. A. Rojas
Gólszerzők: Rüdiger (20.), F. Mendy (29.), Carvajal (85.), Savic (116. -öngól), B. Diaz (120+2.) illetve Hermoso (6.), Griezmann (37.), Rüdiger (78. -öngól)
Sárga lap: B. Diaz (120+3.)
Piros lap:

Real Madrid: Kepa – Carvajal, Rüdiger, Nacho, F. Mendy (Camavinga, 81.) – Valverde (Güler, 112.), Tchouameni (B. Diaz, 82., Modric (Kroos, 67.) – Bellingham – Vinícius (Joselu, 106.), Rodrygo (Ceballos, 106.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Atlético: Oblak – Hermoso, Gimenez, Savic – Lino (Riquelme, 67.), Saúl (Molina, 67.), Koke (J. Galán, 104.), de Paul (Witsel, 90.), Llorente (Azpilicueta, 106.) – Morata (A. Correa, 91.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone