Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: nagy nehézségek árán gyűrte le harmadosztályú ellenfelét a Barcelona! – videóval

A Spanyol Király-kupa (Copa del Rey) nyolcaddöntőinek sorában a Barcelona a harmadosztályú Unionistas otthonában lépett pályára.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Toronymagasan esélyesként várta a nyolcaddöntőt a Barcelona gárdája, amely a legalacsonyabb osztályú még versenyben lévő csapat, a harmadosztályú Unionistas otthonában lépett pályára. Ennek ellenére a hazaiak már az első percben majdnem megszerezték a vezetést: Mario Losada lépett ki a védők közül, és a lövése csak centikkel kerülte el Pena kapuját. A Barcelona első nagy lehetőségére a 22. percig kellett várni, amikor egy beadás után Guiu tudott kapura lőni, de a hazaiak kapusa egy reflexmozdulattal hárítani tudott. A 31. minutumban aztán megszerezte a vezetést az Unionistas! Serrano ívelte át a labdát a hosszú oldalra, ahol Álvaro Gomez érkezett, és kapásból védhetetlenül Pena kapujába bombázott, 1-0! A 44. percben aztán újabb Unionistas helyzet alakult ki, miután Rastrojo futotta le a védőjét, majd éles szögből a rövid felsőt vette célba, aminél Inanki Penának kellett nagy bravúrt bemutatnia. Az ezt követő szögletből aztán ellentámadást tudott indítani a Barca, miután a hazaiak részéről senki sem maradt hátul a sarokrúgásnál biztosítani, így Torres a félpályától teljesen egyedül vihette a kapu felé a labdát, majd higgadtan mattolni tudta Martinez kapust, 1-1!

A második játékrészben a Barcelona igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, de ez sokáig csak meddő mezönyfölényben mutatkozott meg. A változás reményében Xavi Gündogant, Lewandowskit és Pedrit is beküldte a második félidő során, ám a játék képe nem igazán változott. A 69. percben aztán sikerült megfordítania az állást a Barcelonának! Koundé unta meg a kapu előterében a passzolgatást, majd pár tolást követően egy átlövésre vállalkozott, ami a bal alsóban kötött ki, 1-2! A mérkőzést a 73. percben Baldé gólja zárta le: a balhátvéd át tudta törni a védelmen, majd éles szögből felvarrta a rövid felsőbe a labdát, 1-3! A véghajrában még Inaki Penának két nagy bravúrt is be kellett mutatni, hogy ne tudjon felzárkózni egy gólra az Unionistas, így végül megtartotta kétgólos előnyét a katalán gárda és bejutott a legjobb 8 közé.

Unionistas (III.) – Barcelona 1-3 (1-1)
Helyszín:
Campo de Futbol Reina Sofia Vezette: F. Maeso
Gólszerzők:
Álvaro Gomez (31.) ill. Torres (45.), Koundé (69.), Baldé (73.)
Sárga lapok: Jimenez (43.), Gimenez (78.) ill. Guiu (51.), Cubarsi (70.)
Kiállítás:ill.-

Unionistas: Martinez – Jimenez (Rojo 60.), Gimenez, Mayor, Ruiz – Serrano (Villar 46.), Gomez, Tur, Gomez Martin (Nespral 60.) – Losada (Teijeira 79.), Rastrojo (Slavy 61.) Vezetőedző: Daniel Ponz

Barcelona: Pena – Roberto, Koundé, Christensen (Cubarsi 46.), Balde – de Jong, Romeu, Lopez (Pedri 61.) – Torres (Roque 82.), Guiu (Lewandowski 61.), Felix (Gündogan 61.) Vezetőedző: Xavi

A mérkőzés összefoglalója:

A nyolcaddöntők eredményei és további programja:

Kedd:
Getafe – Sevilla 1-3
Athletic Bilbao – Alaves 2-0
Tenerife (II.) – Mallorca 0-1 h.u.

Szerda:
Valencia – Celta Vigo 1-3
Osasuna – Real Sociedad 0-2
Girona – Rayo Vallecano 3-1

Csütörtök:
Unionistas (III.) – Barcelona 1-3
21:30 Atletico Madrid – Real Madrid (Tv: Sport 1)