Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: rangadót nyert Sevillában a Barca! – vieóval

A spanyol bajnokság 21. fordulójában az FC Barcelona Sevillában, a Real Betis vendégeként hat gólos meccsen szerzett három pontot, a mesterhármast jegyző Ferran Torres hathatós közreműködésével.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

 

A találkozó rögtön egy meglepetéssel kezdődött, hiszen a Barca kezdőcsapatában kapott helyett a mindössze 16 esztendős Pau Cubrasi, aki Ronald Araujó párjaként kezdett a védelem tengelyében.

A mérkőzés lényegében két ellentétes félidőről szólt, hiszen előbb a Barca játszott érezhető fölényben, amelynek eredményeképpen Pedri rúgatott gólt Ferran Torres-szel bő húsz perc elteltével.

 

A gól után a Barca komoly mezőnyfölénybe került, a Betis ráadásul nem igazán tűnt úgy, hogy tudna mit kezdeni a katalánok játékával. A félidő legvégén ráadásul Robert Lewandowski révén kis híján két gólosra nőtt a különbség, csakhogy a lengyel csatár gólját a VAR les miatt visszavonta.

A szünet után nagyon hamar úgy tűnt, hogy akár el is dőlhet a mérkőzés, hiszen mielőtt kiderülhetett volna, hogy a hazaiak tudnak-e váltani, Ferran Torres megduplázta saját és csapata góljainak a számát

 

Alig egy óra elteltével viszont óriási fordult a mérkőzés képe, hiszen a Betis ezúttal is támaszkodhatott Isco-ra, aki előbb egy bombagólt lőtt az 56. percben, igazítás nélkül, a tizenhatoson belülről (…)

 

(…) Majd három perccel később a korábbi Real-játékos kiegyenlíttette az állást egy akrobatikus mozdulattal – Lehet, hogy nem volt benne a meccs képében a Betis-feltámadás, de talán mondani sem kell, hogy az egyenlítés után vérszemet kaptak a hazaiak, azonban volt még egy komoly fordulat a a mérkőzésben, ezúttal viszont a katalánok részéről!

 

A Barca ugyanis a csereként beállt Joao Felix külsőzésével a rendes játékidő legvégén előbb visszavette a vezetést (…)

 

(…) Majd két perccel később Ferran Torres harmadik találatával eldöntötte az érdemi kérdéseket. A spanyol válogatott játékos érdekesség, hogy az első spanyolországi mesterhármasának is örülhetett egyben.

 

A találkozó egy kisebb hullámvasútnak is beleillett, hiszen lényegébe szó szerint a legvégén született a döntés. A Barca győzelmével öt pontra megközelítette a késő este pályára lépő Gironát, és nem került nagyobb hátrányba a jelenleg éllovas Real Madrid mögött.

 

Real Betis – FC Barcelona 2-4 (0-1)
Estadio Benito Villamarín, Vezette: J. Manzano
Gólszerzők: Isco (56. és 59.) illetve F. Torres (21., 48. és 90+2..), J. Felix (90.)
Sárga lap: Abner (72.) illetve F. de Jong (57.), V. Roque (90+6.)
Piros lap: –

Betis: R. Silva – Bellerín, Pezzella, Papastathopoulos, Abner – Roca, Isco, Johnny (Altimira, 73.) – A. Diao (Fekir, 46.), Willian José (B. Iglesias, 46.), L. Henrique. Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Barcelona: I. Pena – Baldé, Cubrasi (J. Felix, 81.), Araujó, Koundé – F. de Jong, Gündogan, Pedri (F. Lopez, 71.) – F. Torres, Lewandowski (V. Roque, 63.), Yamal. Vezetőedző: Xavi Hernandez

 

A 21. forduló teljes menetrendje, a már lejátszott találkozók eredményeivel:

péntek:

Deportivo Alves – Cadiz 1-0

szombat:

Rayo Vallecano – Las Palmas 0-2
Villarreal – Mallorca 1-1
Valencia – Athletic Bilbao 1-0
Celta Vigo – Real Sociedad 0-1

vasárnap:

Osasuna – Getafe 3-2
Real Madrid – Alemria 3-2
Betis – FC Barcelona 2-4
21:00 Girona – Sevilla (Spíler 2)

hétfő:

21:00 Granada – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

 

A La Liga aktuális állása:

Standings provided by Sofascore