Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: szerződést hosszabbított középhátvédjével a Real Madrid! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbítottak középhátvédjükkel, Éder Militaoval.

(Photo by Helios de la Rubia/Real Madrid via Getty Images)

Újabb meghatározó játékosával hosszabbított szerződést a Real Madrid együttese. A “Királyi Gárda” ugyanis a mai napon hivatalos közleményben tudatta, hogy sikerült megállapodniuk Éder Militaoval a közös folytatást illetően. A brazil védő ugyan ebben a szezonban nem tudta segíteni csapatát, miután a bajnokság első fordulójában elszakadt a keresztszalagja, de az elmúlt években a madridi védelem kulcsfigurájává nőtte ki magát. Ezt jutalmazta most meg egy új kontraktussal a Real, aminek értelmében Militao korábbi, 2025 nyaráig érvényes szerződése további 3 évvel, azaz 2028 nyaráig meghosszabbodott. A sajtó értesülései szerint a megállapodásba a Real Madrid belefoglalt egy kivásárlási árat is, ami 1 milliárd euróra rúg.

Éder Militao 2019 nyarán került a spanyol fővárosba, miután a Real 50 millió eurót fizetett érte a Portonak. A brazil játékos azóta 143 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, ez idő alatt pedig 11 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. A Reallal Militao eddig összesen 9 trófeát nyert, amelyek közül kiemelkedik a két bajnoki cím, illetve egyszer a Bajnokok Ligáját is megnyerte a csapattal.