Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: nagy küzdelem árán a Liverpool kiütötte a Fulhamet – videóval

Az Angol Ligakupa (Carabao Cup) elődöntőjének visszavágóit rendezték hétközben, a szerdai játéknapon a Liverpool a Fulham otthonában lépett pályára.

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Az első mérkőzést 2-1-re a Liverpool nyerte, így minimális előnnyel vághattak neki a mérkőzésnek Jürgen Kloppék. Ezt az előnyt azonban hamar kettőre növelték, ugyanis a 11. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Jarell Quansah indította Luis Díazt, ami úgy tűnt, hogy Castagne birtokában fog kikötni, de a kolumbiai támadó beugrott a védő elé, majd egy egyéni akció végén kilőtte a jobb alsót. A 28. percben akár a továbbjutás sorsát is eldönthette volna a Liverpool, de Darwin Nunez csak a kapufát találta el ígéretes helyzetben.

Az 53. percben Andreas Pereira egyenlített kis híján, azonban lövése a kapufáról pattant le. Egyetlen perccel később Harvey Elliott került helyzetbe, de Bernd Leno védeni tudta a próbálkozását. A 63. percben Darwin Nunez ismét belőhette volna csapatát a döntőbe, viszont nem talált kaput az uruguayi csatár. A 77. percben pedig egyenlíteni tud a Fulham, egy remek labdajáratás végén Harry Wilson tört be a baloldalról, majd a centerezett labdájára Issa Diop érkezett és sodorta a kapuba közelről a játékszert. A 80. percben pedig majdnem kiegyenlítette a párharcot is a londoni alakulat, azonban Harry Wilson lövését Kelleher hárítani tudta bravúrral. A hátralévő bő negyedórát pedig már kihúzta a Liverpool, így ők jutottak a döntőbe, ahol majd a Chelsea lesz az ellenfelük.

Liverpool – Fulham 1-1 (0-1), Továbbjutott: a Liverpool 3-2-es összesítéssel
Helyszín: Craven Cottage (London), Vezette: S. Hooper
Gólszerzők: I. Diop (77.) ill. L. Díaz (11.)
Sárga lap: Cairney (42.), I. Diop (78.) ill. Kelleher (90+3.)
Kiállítás:ill.

Fulham: Leno – Castagne (Tete 83.), Adarabioyo, Diop, Robinson – Palhinha, Cairney (Reed 83.) – De Cordova-Reid (H. Wilson 67.), Pereira (Rodrigo Muniz 83.), Willian – Jiménez. Vezetőedző: Marco Silva

Liverpool: Kelleher – Bradley, Quansah, Van Dijk, Gomez – Gravenberch (Clark 84.), Mac Allister (C. Jones 67.), Elliott – Gakpo (Konaté 83.), Nunez (Diogo Jota 67.), Díaz. Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés videós összefoglalója: