Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

1. HNL: a Rijeka hátrányból verte a Hajdukot, pontegyenlőség az élen – videóval

A horvát bajnokság (1. HNL) 20. fordulójának élmezőnybeli rangadóját a Hajduk Split és a Rijeka vívta egymással vasárnap kora este…

A forduló előtti listavezető Hajduk Split a korai vezetés ellenére 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Rijeka ellen. A hazai gárda lendületesen kezdte a mérkőzést és az első negyedóra végén a vezetést is magához ragadta, miután a csapat színeiben az első mérkőzését játszó Kleinheisler László bejátszását követően Rokas Pukstas fejelte a hálóba. A hazai csapat hiába próbálkozott többet, nem tudta növelni az előnyét az első félidő hátralévő részében. A szünetben a vendégek rendezték a sorokat és támadó szellemben jöttek ki a folytatásra. Ennek eredményeként alig tíz perc után kiegyenlítettek, a kolumbiai Jorge Obregon volt eredményes. Ismét a Hajduknak lett volna sürgősebb, de mindkét oldalon kimaradtak lehetőségek. Negyedórával a vége előtt a Rijeka megszerezte a három pontot érő találatot az albán Lindon Selahi jóvoltából.

A bajnokság élén így a Rijeka pontszámban beérte a Hajduk Splitet, míg a Dinamo Zagreb a harmadik helyen egyel kevesebb mérkőzést játszva négy ponttal van lemaradva mögöttük.

Hajduk Split – Rijeka 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Pukstas (15.), ill. Obregon (55.), Selahi (75.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore