Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Gabriel Jesus vezérletével idegenben győzött az Arsenal – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 22. fordulójának nyitómérkőzésén az Arsenal a Nottingham otthonába látogatott.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Az első félidőben nem történt túl sok mindent, mindössze egyetlen kaput eltaláló lövés volt, azt az Arsenal tudta felmutatni, de komoly lehetőséget nem dolgoztak ki a csapatok. A második játékrészben már volt említésre méltó szituáció és gólok is születtek mindkét fél részéről. A vezetést a 65. percben szerezte meg a vendég együttes, Zinchenko bedobását Gabriel Jesus beengedte maga elé, majd szinte az alapvonalról gurított Turner lábai között a hálóba. A 72. percben megduplázták előnyüket az Ágyúsok, Havertz szerzett labdát, majd egyből indította Jesust, aki remekül szolgálta ki Sakát, az angol szélső pedig jobbal kilőtte a hosszú alsót. A hajrában ugyan még szépíteni tudott a Nottingham a csereként beálló Awoniyi, de többre már nem tellett a hazaiak erejéből, így az Arsenal nyerte a mérkőzést. Az Ágyusok a három pontnak köszönhetően felléptek a második helyre, míg a Nottingham mindössze két pontra van a kiesést érő 18. helytől.

Nottingham – Arsenal 1-2 (0-0)
Helyszín: City Ground (Nottingham), Vezette: S. Hooper
Gólszerzők: Awoniyi (89.) ill. Gabriel Jesus (65.), Saka (72.)
Sárga lap: ill. Gabriel Jesus (40.)
Kiállítás: ill.

Nottingham: Turner – Montiel, Omobamidele, Murillo, Toffolo – Mangala (Yates 71.), Danilo – Domínguez (Hudson-Odoi 64.), Gibbs-White, Neco Williams (Elanga 78.) – Wood (Awoniyi 46.). Vezetőedző:

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko (Kiwior 90+2.) – Ödegaard (Jorginho 90+2.), Rice, Smith Rowe (Havertz 71.) – Saka, Gabriel Jesus (Nketiah 78.), Martinelli (Trossard 78.). Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 22. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Kedd:
Nottingham – Arsenal 1-2
Fulham – Everton 0-0
Luton – Brighton 4-0
21:00 Crystal Palace – Sheffield United
21:15 Aston Villa – Newcastle United (Tv: Match4)

Szerda:
20:30 Manchester City – Burnley (Tv: Match4)
20:30 Tottenham – Brentford
21:15 Liverpool – Chelsea (Tv: Spíler1)

Csütörtök:
20:30 West Ham – Bournemouth
21:15 Wolverhampton – Manchester United (Tv: Spíler1)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore