Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: idegenben gyűrte le a Kisvárdát a Ferencváros

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 18. fordulójának szombati játéknapjának a Fradi a Kisvárda otthonába látogatott. 


Sokáig nem volt kaput eltaláló lövése egyik csapatnak sem, hiába voltak ígéretes próbálkozások. A 39. percben a hazaiaknak jött ez először össze, Camaj lőtt, de Dibusz könnyedén hárítani tudott. A 42. percben a Ferencváros is eltalálta a kaput, ami olyannyira jól sikerült Abu Faninak, hogy megszerzi a vezetést a vendégeknek, mert próbálkozása a jobb felsőben kötött ki. A 44. minutumban egyenlíthetett volna a Kisvárda, azonban Nikolov lövése a blokkban elakadt, majd Mesanovic fölé lőtt. A ráadás első percében Pesic ugrott ki ziccerben, de Petkovic kifogott rajta, így a szünetre maradt az egygólos vendég előny.

A második játékrészben kinyílt a gólcsap, a 61. percben Loncar révén kettőre növelte előnyét a Fradi, miután a bosnyák labdarúgó előbb a kapufát találta el, majd a kipattanót a kapuba vágta. A 65. percben visszajött a mérkőzésbe a Kisvárda, Mesanovic fejelt remek gólt egy szögletet követően Dibusz kapujába. A 70. minutumban újra elhúzott kettővel a vendég együttes, Cipetic hibázott nagyot, amit Pesic köszönt szépen. A hátralévő bő 20 percben pedig már nem történt semmi komolyabb, így a Ferencváros nyeri a mérkőzést és átvette a vezetést a bajnokságban, míg a Kisvárda maradt az utolsó.

Kisvárda – Ferencváros 1-3 (0-1)
Helyszín: Várkerti Stadion (Kisvárda), Vezette: Farkas Ádám
Gólszerzők: Mesanovic (65.) ill. Abu Fani (42.), Loncar (61.), Pesic (70.)
Sárga lap: Matic (11.) ill. Abu Fani (32.)
Kiállítás: ill.

Kisvárda: Petkovic – Cipetic (Stefan 73.), Matic, Széles, Körmendi – Lucas (Melnyk 66.), Nikolov (Balogh N. 73.)- Makowski (Filipovic 66.), Ötvös, Camaj – Mesanovic (Ilievski 66.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Wingo, Aaneba, Ramírez – Maiga, Loncar (Kodri 72.) – Zachariassen (Sevikyan 90+3.), Abu Fani (Katona B. 79.), Marquinhos (Tóth A. 90+2.) – Pesic (Varga B. 78.). Vezetőedző: Dejan Stankovic

A 18. forduló eddigi eredménye és további menetrendje:
Péntek:
MTK Budapest – Újpest 3-0

Szombat:
Zalaegerszeg – Fehérvár 3-1
Kisvárda – Ferencváros 1-3
17:30 Debrecen – Diósgyőr (Tv: M4S port)

Vasárnap:
15:00 Mezőkövesd – Kecskemét (Tv: M4 Sport)
17:30 Paks – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore