Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Foden mesterhármast lőtt, a Manchester City hátrányból felállva nyert a Brentford otthonában! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 23. fordulóját a pocsék formában lévő Brentford és a bajnoki címre törő Manchester City összecsapása zárta.

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

Ahogy az várható volt, nagy Manchester City fölénnyel kezdődött a találkozó. A vendégek az első 15 perc során többször is tesztelték Flekkent, aki két Álvarez és egy Walker lövést is hatástalanított. A 21. minutumban aztán első lehetőségéből megszerezte a vezetést a Brentford! Egy kirúgásnál alaposan elszámította magát a City védelme, így Maupay ziccerben ugorhatott ki, és a támadó higgadtan el is gurította a labdát Ederson mellett, 1-0! A 23. percben a hazaiaknál is történt egy védelmi megingás, ami után Haaland lőhetett ígéretes helyzetből, Flekken azonban nagy bravúrt bemutatva hárította a próbálkozást. A 27. percben ismét a holland kapus nagy bravúrjára volt szükség, amikor Gvardiol 16 méterről leadott bal sarokba tartó labdáját ütötte szögletre. A 39. percben Edersonnak kellett résen lennie, akinek egy hosszú sarokra érkező beadást kellett kitolnia, miután középen senki sem ért hozzá a labdához. A 45. percben még de Bruyne próbálta meg átlőni a Brentford védelmén, de Flekken ismét a helyén volt és szögletre tudta tolni a játékszert. A szünet előtti utolsó támadásból aztán már összejött az egyenlítés a Citynek: egy beadást rossz helyre fejeltek a védők, Foden pedig kihasználva a lehetőséget bevette a kaput, 1-1!

A második játékrész elején aztán már a fordítás is összejött a címvédőnek! De Bruyne beadását követően Foden maradt teljesen üresen középen, és 7 méterről a bal alsóba fejelte a labdát, 1-2! A 60. percben közel járt az egyenlítéshez a Brentford, miután Norgaard lőhetett ígéretes helyzetből, de Rúben Dias az utolsó pillanatban bele tudta vetni magát a lövésbe, szögletre mentve ezzel a helyzetet. A 66. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek, egy beadás után Toney lőhetett kapásból 11 méterről, de a támadó lövése a léc felett hagyta el a játékteret. A kihagyott lehetőségeket aztán gyorsan megbüntette a City, a 70. percben ugyanis Haaland passza után Foden tudott betörni a tizenhatoson belülre, és higgadtan a jobb alsóba passzolt, 1-3! A véghajrában már nem is történt jelentős esemény, a vendégek szépen lemendzselték az utolsó 25 percet, teljesen megérdemelten begyűjtve a három pontot.

Brentford – Manchester City 1-3 (1-1)
Helyszín:
Brentford Community Stadium Vezette: J. Gillett
Gólszerzők:
Maupay (21.) ill. Foden (45+3., 53., 70.)
Sárga lapok: Maupay (31.) ill.-
Kiállítás:
ill.-

Brentford: Flekken – Mee, Pinnock, Collins – Reguilon (Ajer 79.), Janelt (Yarmolyuk 77.), Norgaard, Jensen (Damsgaard 77.), Roerslev Rasmussen (Potter 77.) – Maupay (Baptiste 90+1.), Toney Vezetőedző: Thomas Frank

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Aké, Gvardiol – Rodri, Silva (Doku 71.), de Bruyne, Álvarez, Foden – Haaland (Kovacic 86.) Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

A 23. forduló eredményei:

Szombat:
Everton – Tottenham 2-2
Brighton – Crystal Palace 4-1
Burnley – Fulham 2-2
Newcastle United – Luton Town 4-4
Sheffield United – Aston Villa 0-5

Vasárnap:
Bournemouth – Nottingham Forest 1-1
Chelsea – Wolverhampton 2-4
Manchester United – West Ham United 3-0
Arsenal – Liverpool 3-1

Hétfő:
Brentford – Manchester City 1-3

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore