Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megkérik a Serie A felfedezettjének az árát – sajtóhír

Olasz sajtóértesülések szerint fokozódik az érdeklődés a várakozáson felül teljesítő újonc Genoa erőssége iránt…

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

A Calciomercato információi szerint a Genoa együttese legalább 35 milió euróban határozta meg a csapat izlandi támadója, Albert Gudmunsson lehetséges eladási árát, miután a játékos iránt a hírek szerint a Juventus, a Fiorentina és a Tottenham egyaránt komoly érdeklődést mutat.

A 26 éves támadószellemű játékos korábban éveken át Hollandiában játszott, a PSV Eindhoven alkalmazásában nem sok babér termett számára, az AZ Alkmaarnál már hatékonyabban teljesített, 2018 és 2022 között 98 mérkőzésen 24 gólt szerzett a csapat színeiben. Gudmunsson ezt követően 2022 januárjában szerződött a Grifonihoz, amely színeiben az akkori Serie A-szezon második felében egyszer volt eredményes.

A csapat kiesett az élvonalból, az izlandi azonban velük tartott a másodosztályba, ahol főszerepet vállalt a feljutás kiharcolásából. Gudmunsson az előző Serie B-s idény alatt 11 gólt szerzett, összességében pedig 38 pályára lépés során 14-szer volt eredményes. Jelen állás szerint a Serie A-ban sem lassított, hiszen az Alberto Gilardino irányításával hatékonyan teljestő újonc soraiban 22 bajnokin kilencszer volt eredményes, minden sorozatot figyelembe véve pedig már 11 gólnál tart a 2023-2024-es idényben.

Gudmunsson 2017-es bemutatkozása óta 35 mérkőzésen hat gólt szerzett az izlandi válogatott színeiben.