Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A nagy bajnoki rivális edzőjét szemelte ki magának a Bayern München – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint a német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese a nagy bajnoki rivális edzőjére cserélné le jelenlegi trénerét, Thomas Tuchelt.

 (Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Bayern München a Bayer Leverkusen edzőjére, Xabi Alonsóra cserélné le Thomas Tuchelt, amennyiben a német trénert kirúgják a posztjáról.

Tuchelre egyre nagyobb nyomás nehezedik, miután a Bayern vasárnap zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a VfL Bochum elleni 3-2-es mérkőzésen. A közelmúltban a Lazio ellen is kikaptak a Bajnokok Ligájában és az Alonso által irányított Bayer Leverkusen ellen is, amely február 10-én győzte le őket 3-0-ra.

Annak ellenére, hogy Jan-Christian Dreesen vezérigazgató azt mondta, hogy Tuchel marad a posztján, többen úgy gondolják, hogy a Bayern fontolgatja a váltást, és Alonso előkelő helyen szerepel a célpontok listáján.

Korábban már szóbahozták a Bayern korábbi edzőjét, Hansi Flicket, mint Tuchel utódját, de a klub egyes vezetői bizonytalanok abban, hogy az 58 éves szakember meg tudja-e ismételni a 2020-as és 2021-es év eleji kiemelkedő sorozatát, miután a német válogatottal – amelyben számos Bayern-játékos szerepel – borzalmas eredményeket mutatott.