Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Toni Kroos márciusban dönt arról, visszatér-e a német válogatottba

Ahogy arról beszámoltunk, a Real Madrid középpályása, Toni Kroos maga is bevallotta, hogy gondolkodik azon, hogy visszatér-e a német nemzeti csapatba a nyári Európa-bajnokságra, most pedig azt is elmondta, hogy hamarosan meghozza a döntését.

 (Photo by Diego Souto/Getty Images)

A Real Madrid játékosa, Toni Kroos a következő hetekben dönt arról, hogy visszatér-e a német válogatottba. A 34 éves középpályás még a márciusi válogatott szünet előtt közölni fogja döntését, legalábbis csapaton belül.

Amennyiben úgy dönt, hogy a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon is pályára lép, Julian Nagelsmann szövetségi kapitány meg fogja őt hívni a március 14-én kihirdetésre kerülő keretébe. Ha nem, akkor az elképzelések szerint már nem hívják be.

Németország március 23-án Franciaországba látogat, március 26-án pedig Hollandiát fogadja Frankfurtban, mindkettő barátságos mérkőzés, ami a felkészülés része.

Korábban már biztossá vált, hogy Kroos átgondolja a visszavonulását a nemzetközi futballtól. Ezt maga a játékos is elismerte Németországban, a RB Leipzig-Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

“Igen, ez is egy lehetőség. Gondolkodom rajta, de még nem tudom, mi lesz”

– mondta.

A 2020-as Eb után Kroos visszavonult a válogatottból, hogy több időt tölthessen a családjával, és hogy a lehető legjobb esélyt biztosítsa magának arra, hogy a Real Madridnál továbbra is a legmagasabb szinten teljesítsen.

A német játékos még arról sem döntött, hogy hogyan alakuljon a jövője a Real Madridnál, de a klub vezetősége egy ideje már tájékoztatta őt arról, hogy akkor hosszabbítja meg június 30-án lejáró szerződését, amikor csak akarja. Carlo Ancelotti és csapattársai is nagyon szeretnék, ha még legalább egy szezont velük tölthetne a középpályás.