Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Manchester United legenda lett az ír válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya – HIVATALOS

A Manchester United korábbi játékosa, és a Birmingham City volt segédezője, John O’Shea veszi át ideiglenesen az ír válogatott irányítását.

 (Photo by Kristian Skeie – UEFA/UEFA via Getty Images)

A 118-szoros válogatott Manchester United-legendát, John O’Shea-t nevezték ki az ír labdarúgó-válogatott ideiglenes szövetségi kapitányának. Az Ír Labdarúgó-szövetség (FAI) bejelentette, hogy a 42 éves szakember akkor veszi át az irányítást, amikor Írország a jövő hónapban Dublinban két barátságos mérkőzésen Belgium és Svájc ellen lép pályára. Paddy McCarthy lesz majd a segítője a márciusi meccseken, aki a Crystal Palace segédedzője.

O’Shea 2020 óta tagja az FAI edzői testületének az U21-eseknél, és Stephen Kenny, a férfi válogatott vezetőedzőjének asszisztense volt, amíg novemberben mindketten távoztak posztjukról. Azóta nem volt szövetségi kapitánya az ír válogatottnak, ám a márciusi meccsek előtt már kénytelen voltak lépni, hiszen hamarosan keretet kell hirdetni.

Klubszinten O’Shea a Stoke Citynél, legutóbb pedig a Birmingham Citynél edzősködött Wayne Rooneyval. Utóbbi szerepkörből hat héttel ezelőtt közös megegyezéssel távozott, amikor Rooney-t elbocsátották.

Írországnak júniusban még két barátságos mérkőzést kell játszania, mielőtt szeptemberben megkezdődik a Nemzetek Ligája az Anglia elleni dublini mérkőzéssel.