Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Vinícius Junior duplájával magabiztos győzelmet aratott a Real Madrid! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 29. fordulójában a Real Madrid a duplázó Vinícius Junior vezérletével magabiztos győzelmet aratott az Osasuna vendégeként

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

 

A Jude Bellingham nélkül pályára lép Real Madrid jobban aligha kezdhette volna a találkozót, miután Vinícius Junior a blancók első helyzetét azonnal gólra is váltotta, kihasználva a hazai védelem hatalmas hibáját.

Az Osasuna azonban nem tört meg, mi több hasonlóan rövid időn belül házi gólkirálya, a 15 (!) bajnoki találatát jegyző, Ante Budimir révén egalizált – és még csak a hetedik percben jártunk!

Gólokban gazdag találkozó elé néztünk ekkor, amit meg is kaptunk, de nem úgy, mint azt a hazaiak remélték.

A Real Madrid folyamatosan került egyre nagyobb fölénybe, ráadásul a vezetést is hamar visszavette az előrehúzódó Dani Carvajal váratlan megmozdulásának köszönhetően.

A nagy madridi fölény a második félidőben érett újabb gólokká, miután bő hatvan perc elteltével, három perc alatt ‘lerendezte’ a találkozót a Real: előbb a Jude Bellinghamet ezúttal is remekül helyettesítő Brahim Diaz, majd Vinícius Junior volt eredményes.

Az Osasuna becsületére legyen mondva, hogy nem adta fel három gólos hátrányban sem, össze is jött szépítés a hazaiaknak a hosszabbításban, Iker Munoz révén.

Komoly különbség volt a két csapat között. A Real Madrid a kapu előtt kíméletlen volt, győzelme lényegében nem forgott veszélybe. A három ponttal a blancók újra tízpontos előnnyel vezetik a táblázatot a második Girona, tizeneggyel a harmadik Barcelona előtt.

 

Osasuna – Real Madrid 2-4 (1-2)
Gólszerzők: Budimir (7.), Munoz (90+1.) illetve Vinícius (4. és 64.), Carvajal (18.), B. Diaz (61.)
Sárga lap: Herrando (31.), Torro (55.), U. Garcia (63.) illetve Vinícius (44.), Camavinga (53.)
Piros lap:

Osasuna: S. Herrera – Herrando (J. Cruz, 79.), Catena (Munoz, 70.), U. Garcia – Areso, Moncayola, Torro, M. Gomez (P. Ibanez, 69.), Mojica – Budimir (Raul Garcia, 70.), Arnaiz (Ruben Garcia, 69.). Vezetőedző: Jagoba Arrasate

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Tchouameni, Rüdiger, F. Mendy (F. Garcia, 85.) – Kroos (Lucas V., 77.), Camavinga (Nacho, 72.), F. Valverde – Vinícius (Güler, 85.), Rodrygo, B. Díaz (Modric, 72.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

 

A 29. forduló teljes programja:

péntek:

Real Sociedad – Cadiz 2-0

szombat:

Mallorca – Granada 1-0

Osasuna – Real Madrid 2-4

18:30 Getafe – Griona (Tv: Spíler 2)

21:00 Atheltic Bilbao – Deportivo Alaves (Tv: Spíler 2)

vasárnap:

14:00 Sevilla – Celta Vigo (Tv: Spíler 2)

16:15 Las Palmas – Alemria

16:15 Villarreal – Valencia (Tv: Spíler 2)

18:30 Rayo Vallecano – Real Betis (Tv: Spíler 2)

21:00 Atlético Madrid – FC Barcelona (Tv: Spíler 2)

 

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore