Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Xavi beperelt két újságírót, mert állítása szerint hazudtak róla

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernandez feljelentett két újságírót rágalmazás miatt.

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Xavi megerősítette, hogy beperel két újságírót, és ragaszkodik ahhoz, hogy “nem tűri a hazugságot”.

Javier Miguel és Manuel Jabois – előbbi szabadúszó újságíró, utóbbi pedig az El País című spanyol lapnak dolgozik és a Cadena Ser rádiócsatornánál – az a két újságíró, akiket beperelt a Barca edzője.

“Ilyen még soha nem történt velem”

– mondta pénteken a 44 éves Xavi a perre vonatkozó döntéséről.

“Megértem a kritikát, de csak bizonyos mértékig. Amit nem tűrök, az a hazugság és a kitaláció. Azt hiszem, itt az ideje, hogy azt mondjam, elég volt. Ezek már nagyon nagy hazugságok.”

Xavi pert indított Miguel ellen, mert azt állítja, hogy tiszteletlen magatartást tanúsított, amikor arra kényszerítette a stábját, hogy tegyék az asztalra a mobiltelefonjaikat az esetleges információszivárgások azonosítása érdekében, amit a Barcelona edzője határozottan tagad.

Az El País újságíróját, Jabois-t a Cadena Ser rádió El Larguero című műsorában tett megjegyzései miatt perelte be, amelyben azt állította, hogy Xavi küldött neki “néhány privát üzenetet”, amelyek nem voltak túl hízelgőek.