Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy spanyol harmadosztályú mérkőzést is félbeszakítottak rasszista bántalmazások miatt

Szombaton nem csak a spanyol első osztályban (La Liga), a Getafe-Sevilla mérkőzést kellett félbeszakítani rasszista megnyilvánulások miatt, hanem a spanyol harmadosztályban is, ahol a sértett fél csapata le is vonult a pályáról az eset után, és nem is tértek vissza.

(Photo by Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images)

Félbeszakítottak egy spanyol harmadosztályú, Sestao River-Rayo Majadahonda mérkőzést, miután a vendégcsapat lesétált a pályáról, tiltakozásul az ellen, hogy kapusukat rasszista módon szidalmazták.

A találkozó 87. percében a 23 éves szenegáli kapus, Cheikh Kane Sarr piros lapot kapott, miután az állítólagos szidalmazást követően a kapu mögötti tömegbe ugrott, hogy szembeszálljon a szurkolóval. Miután a kapusnak felmutatták a piros lapot, és tájékoztatta csapattársait a történtekről, az egész csapat lesétált a pályáról, a mérkőzést pedig ezt követően félbeszakították.

A Rayo Majadahonda csapatkapitánya, Jorge Casado szombat este elmondta, hogy csapattársával, Sarrral és a klub alelnökével együtt elment a helyi rendőrségre, hogy elítéljék a rasszista bántalmazásokat, és tanúvallomást tegyenek.

“Vannak képek azokról, akik ezt tették, megvan a mobiltelefonomon, de a nevüket még nem tudjuk”

– mondta Casado.

“A szurkolók sértegették őt azzal, hogy “majomnak” szólították, majomhangokat adtak ki és “k*baszott n*ggernek” nevezték.”

Casado kifejtette, hogy az ő döntése volt, hogy a csapat lesétál a pályáról, amit a klub vezetőedzője, a csapattársai és a klub tulajdonosi köre is támogatott. Hozzátette, hogy a mérkőzés játékvezetői megpróbálták érvényesíteni a “protokollt”, hogy folytassák a játékot, de ezt elutasították.

“A tabella végén állunk, és sok minden forog kockán, de nem törődünk ezekkel a következményekkel”

– magyarázta Casado.

“Az értékeink a sportügyeink felett állnak, ezért nem érdekel minket, ha szankciókat kapunk”.

A mérkőzés után a Rayo Majadahonda közleményében így fogalmazott:

“Csapatunk nem tér vissza a pályára, hogy folytassa a mérkőzést, miután elfogadhatatlan rasszista bántalmazás érte játékosunkat. Elítéljük a rasszista sértések minden fajtáját a sportban”.