Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb büntetést kapott a Newcastle United középpályása – HIVATALOS

Miután a Newcastle United játékosa a korábbi fogadási csalásain kívül már az Angliába igazolását követően is megsértette a fogadási szabályokat, újabb büntetést szabtak ki rá…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Newcastle United megerősítette, hogy a csapat játékosa, Sandro Tonali újabb kéthónapos, felfüggesztett eltiltást kapott egy független bizottságtól a fogadási szabályok megsértése miatt.

Mint ismeretes, a múlt nyáron az AC Milantól a “szarkákhoz” szerződő 23 éves középpályás a korábban, Olaszországban űzött sportfogadási tevékenysége miatt tavaly októberben tíz hónapra eltiltották, és csak idén augusztusban léphet újra pályára.

Tonali nemrégiben saját magát jelentette fel, elismeve, hogy megsértette az FA  fogadási szabályait, mivel a Newcastle-be szerződése után is foglalkozott sportfogadással. A hírek szerint Tonali ebben az időszakban 40 és 50 közötti fogadást tett futballra, köztük négy esetben a Newcastle meccseire (ezekből három meccsen pályára is lépett) – szerencséjére utóbbi esetben mindig csak saját csapata győzelmére, így a bundavád nem merülhet fel. Mivel Tonali rendkívül együttműködő volt, ezúttal csak 20 ezer eurós pénzbüntetést szabtak ki rá, az újabb kéthónapos eltiltását pedig felfüggesztették, vagyis ha nem szegi meg újból a szabályokat, akkor nem kell letöltenie, és a korábbi állapotnak megfelelően augusztus 27-től újra pályára léphet.

A 23 éves középpályással ősszel az eltiltása előtt 12 mérkőzésen egy gólt szerzett a Newcastle United színeiben.