Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Brahim Diaz vezetésével kiütéses győzelmet aratott a Real Madrid! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 35. fordulójában a Real Madrid bajnokhoz méltó eredményt ért el a Granada otthonában, amely ezzel a vereséggel eldőlt, hogy matematikailag is búcsúzik az élvonaltól.

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

 

A Bayern München elleni euforikus továbbjutást követően ahogyan azt várni lehetett, Carlo Ancelotti szinte a teljes kezdőcsapatát (Antonio Rüdiger maradt hírmondónak – a szerk.) kicserélte a Granada elleni találkozóra, amely kapcsán korábban megírtuk, hogy milyen sportszerű gesztust tett a Real Madrid.

A blancók ‘cseresora’ nem tétlenkedett a számukra tét nélküli találkozón, Brahim Diaz és ARda Güler vezetésével igyekeztek bizonyítani a játékosok, akik nagy kedvvel léptek pályára.
A Real-gólok az első félidő végére maradtak, amikor is az előrehúzódó Fran Garcia talált közelről a kapuba; majd a blahátvéd a félidő vége előtt is főszereplővé lépett elő, kiszolgálva Arda Gülert – A török játékos ekkor 200 lejátszott játékpercnél sem járt az idényben, és három gólnál, bizonyítva, hogy abszolút a jövő embere lehet/lesz!

A második félidőben sem lassított a Real. A blancók a újra remekül és kapura s veszélyesen futballozó Brahim Diaz duplájával még tovább növelte előnyét Carlo Ancelotti csapata, amely végül kiütéses győzelmet aratott

A Granada bár próbálkozott becsülettel, még csak a szépítés sem jött össze a hazaiaknak, akik ezzel a vereséggel búcsúztak az első osztálytól.

 

Granada – Real Madrid 0-4 (0-2)
Estadio Nuevo Los Cármenes, Vezette: P. Fuertes
Gólszerzők: F. Garcia (38.), Güler (45+2.), B. Diaz (49. és 59.)
Sárga lap: Boye (25.), Gumbau (45.) illetve –
Piros lap:

Granada: Batalla – Neva, Miquel, Piatkowski, B. Mendez (R. Sanchez, 74.) – Jozwiak (Callejon, 46.), Gumbau (Villar, 53.), S. Ruiz (Hongla, 54.), Pellsitri – Boye, Uzuni (Melendo, 81.). Vezetőedző: José Ramon Sandoval

Real Madrid: Courtois – L. Vazquez, Militao, Rüdiger (Nacho, 70.), F. Garcia – Ceballos, Camavinga, Modric (Kroos, 70.) – B. Diaz, Joselu, A. Güler. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

 

Korábban:

A forduló nyitómérkőzésén, pénteken hiába vezetett a félidőben a Girona az Alaves vendégeként, a hazaik felnőttek a feladathoz és végül az utolsó pillanatokban egy pontot otthon tartottak esélyesebb ellenfelükkel szemben.

Szombaton a Las Palmas pocsék szériája a Mallorca otthonában folytatódott tovább, azaz immáron 11 bajnoki óta nyeretlen a csapat, ráadásul zsinórban 8 vesztes találkozónál jár (…) Szombat délután fordulatokban és gólokban gazdag meccset nyert a Villarreal hazai pályán, a Sevilla bánatára.

Deportivo Alaves – Girona 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Guridi (12. és 90+9.) illetve E. Garcia (4.), Y. Herrera (44.)

Mallorca – Las Palmas 1-0 (1-0)
Gólszerző: G. Gonzalez (29.)

Villarreal – Sevilla 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Sorloth (30. és 90+7.), Mosquera (84.) illetve En Nesyri (26. és 44.)

 

A 35. forduló teljes menetrendje:

péntek:

Deportivo Alaves – Girona 2-2

szombat:

Mallorca – Las Palmas 1-0

Villarreal – Sevilla 3-2

Granada – Real Madrid 0-4

21:00 Athletic Bilbao – Osasuna (Tv: Síper 2)

vasárnap:

14:00 Cadiz – Getafe (Tv: Síper 2)

16:15 Atlético Madrid – Celta Vigo (Tv: Síper 2)

18:30 Valencia – Rayo Vallecano (Tv: Síper 2)

21:00 Betis – Alemria (Tv: Síper 2)

hétfő:

21:00 FC Barcelona – Real Sociedad (Tv: Síper 2)

 

A La Liga aktuális állás:

Standings provided by Sofascore