Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLSZ magyarázatot adott a derbi időpontjára

Ahogyan arról beszámoltunk, az MLSZ kitűzte az NB I utolsó, 33. fordulójának pontos menetrendjét…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az MLSZ a Facebook-oldalán egy bejegyzést tett közzé, válaszolva azokra a kritikákra, amelyek azok után illették a szövetséget, hogy a Ferencváros-Újpest derbit az évad utolsó mérkőzésének időpontjára, vasárnap esti 20:15-ös kezdéssel tűzték ki május 19-re.

“Számos helyen alaptalanul kritizálják a Versenybizottság azon döntését, mely alapján az OTP Bank Liga 33. fordulójában a Ferencvárosi TC–Újpest FC mérkőzést vasárnap 20.15-ös kezdéssel rendezik meg a Groupama Arénában. Amint az ismert, az időpontokra a közvetítő tévé tesz javaslatot. Az M4 Sport az OTP Bank Liga és a hazai futball kiemelkedő partnere, mely a tévés díjak megfizetésével jelentősen hozzájárul a klubok finanszírozásához. A kiemelt mérkőzések esetében, mint a Fradi-Újpest derbi, az MTVA a klubokkal egyeztetve határozza meg a mérkőzések kezdési időpontjait. A vasárnapi találkozó esetében a Ferencváros az éremátadáshoz és a bajnoki cím ünnepléséhez olyan látványelemekkel is készül, amelyek miatt a klub esti kezdési időpontot kezdeményezett” – olvasható az MLSZ indoklásában.

“Az MLSZ elfogadta és támogatja, hogy a Ferencváros a bajnoki címhez méltó körítéssel rendezze meg az OTP Bank Liga 2023/2024-es idényének utolsó, Újpest FC elleni mérkőzését. Ez a kezdési időpont a nemzetközi gyakorlatban is bevett, hiszen akár a Seria A-ban, akár a spanyol La Ligában, akár a francia élvonalbeli bajnokságban egyaránt gyakori, hogy a legnagyobb érdeklődésre számot tartó mérkőzéseket vasárnap este játsszák” – tette hozzá a szövetség.