Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: tízen már bejutottak a nyolcaddöntőbe – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig rendezték meg a Libertadores-kupa csoportkörében az ötödik forduló mérkőzéseit…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A Libertadores-kupa ötödik fordulójában az eddigi három után további hét csapat biztosította a továbbjutását, menet közben az egyetlen százszázalékos csapat kikapott és a 32 csapatos főtábla tagjai közül már csak öten mondhatják magukat veretlennek.

Az A csoportban a címvédő Fluminense a paraguayi Cerro Porteno hazai legyőzésével biztosította helyét a 16 között, miután Fernando Diniz együttese négy körön belül a harmadik meccsét nyerte. A rióiak a három győzelem mellett kétszer osztoztak meg a pontokon, így veretlenül állnak és már biztosan megnyerték a csoportjukat, mivel a perui Alianza Lima és a chilei Colo-Colo egy izgalmas meccsen ikszelt egymással.

Újabb győzelmével kiharcolta a továbbjutást a Palmeiras, amely nagy küzdelemben 2-1-re legyőzte az ecuadori Independiente del Vallét Richard Ríos nagyszerű szabadrúgásgóljának is köszönhetően. A 2020-as és 2021-es győztes Verdao 13 pontjával már biztosan csoportelső lett. Mögötte a második helyen jelenleg az argentin San Lorenzo tanyázik hét egységgel, de az utolsó fordulóban egymással találkozó IDV és az uruguayi Liverpool Montevideo egyaránt négy-négy pontos, vagyis még mindkettőnek van matematikai esély odaérni a második helyre.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott argentin River Plate az ötödik fordulóban aratott negyedik győzelmével éppúgy biztosította továbbjutását, mint a csoportja második helyét elfoglaló uruguayi Nacional együttese. A két csapat közt már csupán az lehet a kérdés, hogy melyikük lesz az első és melyikük a második a csoportkör végén. Éppúgy, mint a paraguayi Libertad és a venezuelai Deportivo Táchira között a harmadik-negyedik hely kilétét illetően.

A nehéz helyzetbe sodródó Flamengo fölényes győzelemmel tartotta életben a reményeit, miután a Rubro-negro 4-0-s csapást mért a csoportját eddig veretlenül vezető Bolívarra hazai környezetben. A záróforduló előtt még semmi nem dőlt el az E jelű négyesben, hiszen a bolíviai gárda tíz ponttal áll a csoport élén, a rióiak mellett pedig a chilei Palestino is hétpontos, így a hármasból még bármelyikük továbbjuthat. Csak az biztos, hogy a három döntetlennel hárompontos kolumbiai Millonarios a negyedik helyről már a Copa Sudamericana-folytatást sem érheti el.

A Brazília déli részét sújtó árvízek miatt a Grémio újabb mérkőzését halasztották el, így a C csoportban továbbra is csalóka a kép, de az már biztossá vált, hogy a bolíviai The Strongest továbbjutott a nyolcaddöntőbe, miután öt meccs alatt tíz pontot szerzett eddig. A három meccsen három pontot szerző brazilok mellett a chilei Huachipato öt pontot szerzett négy meccsen, míg az argentin Estudiantes La Plata négy találkozóról négy egységgel bír.

A négyből négy győzelemmel már a múlt héten továbbjutó Atlético Mineiro az ötödik fordulóban kikapott az uruguayi Penaroltól, így oda lett az egyedüli százszázalékos csapat hibátlan mérlege. Nagy kérdés az utolsó fordulóra, hogy az uruguayiak vagy pedig az argentin Rosário Central jut tovább, előbbi kétpontos előnyből várhatja az egymás elleni meccset, ráadásul a Penarol akár még csoportelső is lehet, ha a brazilok veszítenének az eddig nyeretlen venezuelai Caracas ellen.

A B csoportban mindkét korábban továbbjutó együttes győzött, így az argentin Talleres Córdoba továbbra is három ponttal előzi meg a brazil Sao Paulót. A csoport harmadik helyét jelenleg az ecuadori Barcelona SC foglalja el a chilei Cobresal előtt.

Az első két meccs elvesztése után zsinórban a harmadik győzelmét aratta a brazil Botafogo, így a veretlen kolumbiai Atlético Júniorral kéz a kézben már biztosan továbbjutott a legjobb 16 közé a D csoportból.

A csoport:

Fluminese (brazil) – Cerro Porteno (paraguayi) 2-1
Alianza Lima (perui) – Colo-Colo (chilei) 1-1

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

B csoport:

Talleres Córdoba (argentin) – Cobresal (chilei) 1-0
Sao Paulo (brazil) – Barcelona SC (ecuadori) 0-0

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

C csoport:

The Strongest (bolíviai) – Huachipato (chilei) 4-0
Grémio (brazil) – Estudiantes La Plata (argentin) elhalasztva

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

D csoport:

LDU Quito (ecuadori) – Atlético Júnior (kolumbiai) 0-1
Universitario de Deportes (perui) – Botafogo (brazil) 0-1

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

E csoport:

Flamengo (brazil) – Bolívar (bolíviai) 4-0
Millonarios (kolumbiai) – Palestino (chilei) 1-1

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

F csoport:

Palmeiras (brazil) – Independiente del Valle (ecuadori) 2-1
San Lorenzo (argentin) – Liverpool Montevideo (uruguayi) 3-2

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

G csoport:

Penarol (uruguayi) – Atlético Mineiro (brazil) 2-0
Rosário Central (argentin) – Caracas (venezuelai) 4-1

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

H csoport:

River Plate (argentin) – Libertad (paraguayi) 2-0
Deportivo Táchira (venezuelai) – Nacional (uruguayi) 0-1

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!