Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A FIFA külföldi országokban szeretne bajnoki meccseket rendezni

A nemzetközi szövetség terve, hogy külföldön is játszhassanak mérkőzéseket a jövőben egy-egy nemzeti bajnokság csapatai…

(Photo by Francesco Scaccianoce – FIFA/FIFA via Getty Images)

A FIFA 10-15 főből álló munkacsoportot állított fel, melynek tagjait azzal bízta meg, hogy dolgozzanak ki egy tervet arra, hogy a jövőben külföldön is játszhassanak bajnokikat a nemzeti bajnokságok csapatai.

A FIFA közlése szerint a csoport tagjai a klubok, a bajnokságok és a szurkolók képviselői kerülnek ki. Az irányító testület szerint a csoport független lesz, de munkáját előre meghatározott alapelvek mentén kell majd végeznie. Ilyen alapelv például az, hogy a tervezett külföldi meccs előtt az érintett csapatok szurkolóit előre értesíteni kell, valamint elegendő felkészülési időt kell biztosítani arra, hogy meg tudják tervezni a részvételüket a külföldön lejátszott bajnoki mérkőzésen.

A nagyobb európai bajnokságok közül a La Liga vezetősége már évek óta nyitott lenne arra, hogy Spanyolország határain kívül rendezzen meg egy-egy mérkőzést, ugyankkor az angol Premier League egyelőre teljesen elzárkózott ettől az ötlettől.