Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: zsinórban negyedszer is bajnok a Manchester City! – összegzés

A Premier League záró fordulójának legfontosabb kérdésére hamar választ kaptunk, miután Phil Foden vezérletével a Manchester City már a második percben megszerezte a vezetést a West Ham United ellen. Előnyét a folytatásban már nem engedte ki a kezéből Pep Guardiola csapata, amely így újabb, zsinórban negyedik bajnoki címét ünnepelhette.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

 

A tabella legelején a Manchester City nagyon hamar a saját kezébe vette a sorsát, hiszen Phil Foden remek góljával már a második percben vezetett az Emirates-ben… Majd a 18. percben Foden második találatával két gólosra növelte előnyét, lényegében két kézzel fogva ekkor a Premier League elsőségért járó serleget. A sokáig semmit nem mutató West Ham azonban nem hagyta magát és becsületére mondva még a félidő vége előtt Mohamed Kudusnak köszönhetően szépített – A semmiből (…) Ekkor vissza jött a remény az Arsenal-számára, azonban sok mindent elmond az “ágyúsok” lelkiállapotáról, hogy nagyjából Kudus góljával egy időben tudtak egyenlíteni hazai pályán az Everton ellen (…)

A második félidőben a Manchester City viszonylag hamar visszaállította a két gólos különbséget, lezárva Rodri góljával lényegében az érdemi kérdéseket.
Érdekesség, hogy a West Ham becsületére legyen mondva, hogy kis híján szerzett egy újabb gólt a hajrá előtt, ám Tomas Soucek találatát kezezés miatt érvénytelenítették – A sorskülönös fintora, hogy nagyjából ez időtájt fordította meg az Arsenal saját találkozóját az Everton ellen, persze ez már mit sem számított.

A Manchester City zsinórban győzelmével zsinórban negyedszer is megnyerte a Premier League-t, új rekordot felállítva ezzel a liga történetében!

 

A többi pályán:

Jürgen Klopp búcsúmérkőzésén két góllal, de óriási fölényben futballozva (hogy mást ne mondjunk 36-5 volt a kapura lövések aránya a “vörösök” javára- a szerk.) nyert a csereként beálló Szoboszlai Dominikkel a Liverpool.

Mindenképpen említésre méltó a Crystal Palace újabb kiütéses győzelme, ezúttal a majd BL-induló Aston Villa ellen: a Palace sikeréből három góllal vette ki a részét a tavasszal Oliver Glasner kinevezésével ihletett formát futó, 16 bajnoki találatig jutó Jean-Philippe Mateta.

Nyert az MU, a Newcastle és a bajnoki hajrára feltámadó Chelsea is, aminek köszönhetően az MU története legrosszabb PL helyezését érte el a nyolcadik hellyel, és a City elleni FA-kupa találkozó kimenetelétől függ majd, hogy érdekelt lesz-e Európában az új idényben.

A kieső Luton – Burnley – Sehhield United trió egyikének sem sikerült szépen búcsúznia a Premier League-től.

 

A Premier League 38. fordulójának teljes eredménysora:

Arsenal – Everton 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Tomiyasu (43.), Havertz (89.) illetve Gueye (40.)

Brentford – Newcastle United 2-4 (0-3)
Gólszerzők: Janelt (48.), Wissa (70.) illetve Barnes (21.), Murphy (36.), Isak (38.), Guimaraes (77.)

Brighton – Manchester United 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Dalot (73.) és Höjlund (88.)

Burnley – Nottingham Forest 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Cullen (72.) illetve Wood (2. és 14.)

Chelsea – Bournemouth 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Caicedo (17.), Sterling (48.) illetve Badiashile (49. -öngól)

Crystal Palace – Aston Villa 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Mateta (9., 39. és 63.), Eze (54. és 69.)

Liverpool – Wolverhampton (2-0)
Gólszerzők: Mac Allsiter (34.), Quansah (40.)
Kiállítva: Semedo (28.)

Luton Town – Fulham 2-4 (1-2)
Gólszerzők: Morris (45+1.), Doughty (55.) illetve Traore (43.), Jimenez (45+3. és 49.), Wilson (68.)

Manchester City – West Ham United 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Foden (2. és 18.), Rodri (59.) illetve Kudus (42.)

Sheffield United – Tottenham 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Kulusevski (14. és 65.), Porro (59.)

 

A bajnokság végeredménye:

Standings provided by Sofascore