Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Fradi legyőzte az Újpestet az idény utolsó mérkőzésén

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 2023/24-es szezonjának utolsó mérkőzése egy igazi rangadó volt, a Ferencváros látta vendégül az Újpestet.

Az első félidőben komoly lehetősége csak a Ferencvárosnak volt, az Újpest támadásban nem mutatott semmit se. A 30. percben Varga Barnabás szerezte meg kis híján szezonbéli 21. gólját, azonban ha csak kevéssel is, de célt tévesztett a fejese Sevikyan átadását követően. A 38. percben ismét Varga fejelhetett kapura és ezúttal sem célzott pontosan, mellé fejelt. Azonban még ugyanebben a percben sikerült megszereznie a vezetést a Fradinak, Marquinhos kapott egy labdát Sevikyantól, majd 18 méterről a bal felsőbe tekert gyönyörűen, 1-0! A szünetre ennek következtében egygólos hazai előnnyel mehettek a csapatok.

A második játékrészben is végig a hazaiak irányítottak, a vendégek nagyon gyenge támadójátékkal rukkoltak elő ezúttal is. A 61. percben Botka passzolt Zachariassennek, a norvég támadó pedig egy remek testcsellel megverte Keitát, majd 15 méterről okosan gurított a jobb alsó irányába, de csak a kapufát találta el. A 74. percben Varga Barnabás lőhetett 16 méterről, amibe Huszti beletette a könyökét, így a VAR kihívta Erdős játékvezetőt, aki büntetőt ítélt. A tizenegyeshez pedig Lisztes Krisztián állt oda és higgadtan értékesítette is azt, 2-0! A 88. percben Abu Fani szerzett labdát, majd egyből tekerte a kapu elé a labdát az üresen álló Kodróhoz, a támadó jól is fejelte meg a labdát, de Molnár védeni tudta, majd Ben Romdhane duplázását is kiszedte a vendégek hálóőre. A Fradi így győzelemmel búcsúztatja a 2023/24-es idényt, míg az Újpest vereséggel. A Ferencvárosnak ez volt zsinórban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címe.

Ferencváros – Újpest 2-0 (1-0)
Helyszín: Groupama Aréna (Budapest), Vezette: Erdős
Gólszerzők: Marquinhos (38.), Lisztes (76. – büntetőből) ill.
Kiállítás:ill.

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Botka, Wingo, Ramírez – Ben Romhdane, Tóth A. (Besic 82.)- Sevikyan (Traoré 77.), Zachariassen (Abu Fani 82.), Marquinhos (Lisztes 62.) – Varga B. (Kodro 77.) . Vezetőedző: Dejan Stankovics

Újpest: Molnár – Huszti (Kovács D. 82.), Keita, Kobouri – Pauljevic, Tajti, Radosevic, Tamás – Morschel, Csoboth, Ambrose (Sasere 66.). Vezetőedző: Mészöly Géza

A 33. forduló végeredményei:
Péntek:
Mezőkövesd – MTK Budapest 1-1

Szombat:
Fehérvár – Diósgyőr 0-0
Paks – Kisvárda 2-1
Puskás Akadémia – Debrecen 4-1

Vasárnap:
Kecskemét – Zalaegerszeg 2-1
Ferencváros – Újpest 2-0

A 2023/24-es bajnoki szezon végeredménye:

Az állást biztosítja a Sofascore