Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Sorloth mesternégyest lőtt a Real Madridnak, de győzni nem tudott a Villarreal, a Barcelona nyert és bebiztosította a második helyet – eredmények

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) utolsó előtti, 37. fordulójában is maradtak még izgalmak, hiszen nem dőlt még el, hogy a Barcelona vagy a Girona lesz-e a második a tabellán, ez viszont most eldőlt Xaviék győzelmével. A Real Madrid azonban kapott egy négyest a Villarrealtól, ráadásul mindet egyetlen embertől. 

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Villarreal – Real Madrid:

Remek és gólgazdag mérkőzést játszottak a csapatok. A Real Madrid már hamar, a 14. percben megszerezte a vezetést, amikor Arda Güler lőtt laposan kapura a tizenhatoson belülről, a labda a kapu jobb oldalába ment. A 30. percben Joselu kétgólosra növelte a vendégek előnyét, miután Lucas Vaqzquez beadását befejelte a hálóba. A 39. percben jött a szépítés, ekkor Sorloth ugrott a legmagasabbra és fejelt a kapu bal oldalába. A 40. percben azonban maga Lucas Vazquez is betalált, amikor egy az egyben vihette a labdát a kapusra és higgadtan lőtt a hálóba. A félidő végén, a 47. percben még Arda Güler duplázott, ekkor a kapu bal oldalába lőtt Jörgensen mellett.

Ekkor már úgy tűnt, hogy a Real simán nyeri ezt a meccset, azonban jött Sorloth, aki nem így gondolta. A norvég válogatott csatár már a 48. percben betalált másodszor, amikor a fejese a léc alatt kötött ki, és mindössze nyolc percen belül még kettőt lőtt, amivel mesternégyest lőtt a Real Madridnak: először az 52. percben a szólója végén pontosan a bal alsó sarokba lőtte a labdát, majd az 56. percben szintén oda lőtt egy lapos passzt, ezzel kiegyenlítve csapatának. A Real ezekre már nem tudott válaszolni, pedig a 79. percben közel járt hozzá, amikor Rodrygo vihette a kapusra a labdát, majd a jobb kapufát lőtte telibe.

Villarreal – Real Madrid 4-4 (1-4)
Gólszerzők: Sorloth (39. 48. 52. 56.) ill. Güler (14. 45+2.), Joselu (30.), Lucas Vazquez (40.)

Barcelona – Rayo Vallecano:

Már nagyon hamar, a 3. percben megszerezte a vezetést a Barcelona, amikor Yamal ívelte be a labdát a kapu elé, ahol Lewandowski érkezett és lőtt a kapu bal oldalába. Nem játszott azonban rosszul a Rayo sem. A 7. percben Ciss távoli lövésénél kellett nagyot védenie Ter Stegennek. A 16. percben Lejeune kipattanóját kellett védenie a német kapusnak, majd Camello eresztett meg egy bombát, ami picivel a kapu fölé ment. Újabb gól már nem esett az első játékrészben.

A második félidőben is voltak helyzetei a Rayonak, mint az 57. percben, amikor Alvaro Garcia középre tartó lövését védte Ter Stegen, ahogy a 70. percben Palazon lövésénél is tette. Aztán nagyon nyomott a Barca, és a 70. percben még Demetrievski még védte Joao Félix próbálkozását, a 72. percben már nem tudta megvédeni csapatát, és jött a második Barca-gól, amikor Pedri lőtt be egy kipattanót. A 75. percben Pedri duplázni is tudott, ekkor egy lapos passzt követően lőtt a kapu közepébe. Ezt követően már nem nagyon próbálkozott a Rayo, és maradt a végeredmény.

Barcelona – Rayo Vallecano 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Lewandowski (3.), Pedri (72. 75.) ill. –

Valencia – Girona:

Már az első félidőben jobban játszott a Girona a Valenciánál. A 9. percben már volt egy kapufája a vendégeknek Tsygankov lövésénél, de a 32. percben mégis megszerezték a vezetést, amikor Savio kapott hajszálpontos labdát és a kapu bal oldalába lőtt. A 35. percben a Valenciának is volt egy kapufája Canos révén, és már nem is jött össze a szépítés.

A Girona a második félidőben még inkább belejött a gólgyártásba. Az 58. percben jött a második vendégtalálat, amikor Dovbyk vette át jól a felé érkező remek passzt, majd ellőtte a labdát, egyenesen a bal alsó sarokba. A 67. percben jött a harmadik, egy öngóllal: Gasiorowski testét találta el a labda és változtatott irányt rajta, épp a saját kapujába. A 83. perbcen azonban Blind szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a Valencia. Pepelu állt oda a labda mögé, és a kapu jobb oldalába lőtte a tizenegyest, amivel szépíteni tudott, de több gól már nem esett a mérkőzésen.

Valencia – Girona 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Pepelu (84. – büntetőből) ill. Savio (32.), Dovbyk (58.), Gasiorowski (67. – öngól)

Atlético Madrid – Osasuna:

Az első félidőben a játék képét tekintve kiegyenlített volt a mérkőzés, azonban a gólt az Osasuna szerezte, míg az Atlético Madrid csak szenvedett a kapu előtt. A vezetést a 26. percben szerezték meg a vendégek, amikor a kapu elé érkező labdát Catena fejelte tovább Raul Garcia pedig jól robbant be és a hálóba lőtt. A 41. percben Lino a bal kapufát találta el, míg a 44. percben Griezmann lőtt mellé ziccerben, így nem jött össze az egyenlítés.

A második félidőben többet birtokolta a labdát az Atlético, de veszélyesebb volt az Osasuna. Az 52. percben kétgólosra is növelték az előnyüket a vendégek, ekkor Torro lövése még lepattant, de a kapu előterében Oroz le tudott csapni a kipattanóra, és a hálóba lőtt. Az 55. percben érkezett a szépítés az Atléticótól, amikor Lino passza a kapu előtt Morata elé érkezett. ő pedig közelről a kapuba lőtt. Az Osasuna azonban nem tudott leállni. A 64. percben jött a harmadik góljuk, ekkor Raul Garcia duplázott, miután Areso passza után lőtt a léc alá, a 88. percben pedig érkezett a negyedik találatuk is, ekkor Torro szerezte meg a labdát és gondolkodás nélkül lőtt kapura, ami a bal alsó sarokba ment. A 90. percben Depay még betalált, de a gólt les miatt érvénytelenítették, de ez is csak a szépítésre lett volna elég.

Atlético Madrid – Osasuna 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Morata (55.) ill. Raul Garcia (26. 64.), Oroz (52.), Torro (88.)

A forduló további eredményei:

Athletic Bilbao – Sevilla 2-0
Betis – Real Sociedad 0-2
Cadíz – Las Palmas 0-0
Granada – Celta Vigo 1-2
Mallorca – Almeria 2-2

A tabella jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore