Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: bejelentette 26 fős keretét Ecuador

Bejelentette keretét a 2024 nyarán az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő Copa Americára az ecuadori válogatott szövetségi kapitánya, Felix Sanchez.

(Photo by Franklin Jacome/Getty Images)

A Chelsea duója, Moises Caicedo és Kendry Paez bekerült Felix Sanchez ecuadori szövetségi kapitány 26 fős keretébe a 2024-es Copa Americára.

A 22 éves Caicedo erősen zárta a klubszezonját, és remek teljesítményével hozzájárult ahhoz, hogy a Chelsea a Premier League 6. helyén végzett. A középpályás, aki tavaly nyáron a Brighton & Hove Albiontól érkezett a londoni klubhoz, az elmúlt szezonban 48 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve a londoni klub színeiben.

A 17 éves Paez az ecuadori Serie A-ban szereplő Independiente Del Valle csapatában játszik jelenleg, de már megállapodott a Chelsea-vel, 2025 júliusában csatlakozik az angol klubhoz. A 23 éves Gonzalo Plata kimaradt a keretből. Ez azután történt, hogy a közösségi médiában olyan videók jelentek meg, amelyeken Plata, Paez és a 32 éves védő, Robert Arboleda egy táncosnővel látható egy éjszakai klubban az áprilisi válogatott edzőtábora alatt az Egyesült Államokban. Az Ecuadori Labdarúgó-szövetség (FEF) elítélte a videofelvételeket.

A Brighton középpályása, Jeremy Sarmiento, aki az elmúlt szezonban az Ipswich Townt segítette a Premier League-be való feljutásban, szintén bekerült a keretbe a 22 éves védő, Piero Hincapie mellett, aki tagja volt a Bundesligát-nyert Bayer Leverkusen csapatának. Sarmiento brightoni csapattársa, Pervis Estupinan kihagyja a tornát, miután áprilisban bokasérülés miatt megműtötték. A West Ham United korábbi támadója és az Ecauador örökös gólkirálya, Enner Valencia szintén bekerült a keretbe.

Ecuador, amely a 2021-es Copa America negyeddöntője után a 2022-es világbajnokság csoportkörében kiesett, június 9-én Argentína, június 13-án Bolívia, június 16-án pedig Honduras ellen játszik három barátságos mérkőzést. Ezt követően június 22-én Venezuela ellen kezdik meg a Copa America küzdelmeit, majd június 22-én Jamaica, július 1-jén pedig Mexikó ellen lépnek pályára.

Ecuador 26 fős kerete a Copa Americára:

Kapusok: Hernan Galindez (Huracan), Alexander Dominguez (LDU Quito), Moises Ramirez (Independiente del Valle).

Védők: Piero Hincapie (Bayer Leverkusen), William Pacho (Eintracht Frankfurt), Felix Torres (Corinthians), Joel Ordonez (Club Bruges), Andres Micolta (Pachuca), Jackson Porozo (Troyes), Layan Loor (CD Universidad Catolica), Jose Hurtado (RB Bragantino), Angelo Preciado (Sparta Praha).

Középpályások: Carlos Gruezo (San Jose Earthquakes), Moises Caicedo (Chelsea), Alan Franco (Atletico Mineiro), Jose Cifuentes (Cruzeiro), Joao Ortiz (Independiente del Valle), Kendry Paez (Independiente del Valle), Jeremy Sarmiento (Ipswich Town), John Yeboah (Rakow Czestochowa), Angel Mena (Leon), Alan Minda (Cercle Bruges), Janner Corozo (Barcelona S.C.).

Támadók: Enner Valencia (Internacional), Kevin Rodriguez (Royale Union Saint-Gilloise), Jordy Caicedo (Atlas).