Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: szerződést hosszabbított kulcsjátékosával az Athletic Club! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Athletic Club együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított kulcsjátékosával, Dani Viviannal.

(Photo by Ion Alcoba Beitia/Getty Images)

Tovább folytatja a keret legnagyobb értékeinek hosszú távú “lekötését” az Athletic Club együttese, hiszen Unai Simón szerződéshosszabbítása után nem sokkal a bilbaói klub azt is bejelentette, hogy Dani Viviannal is sikerült megállapodniuk a közös folytatást illetően. A középhátvéd 2017 nyara óta tagja a csapat utánpótlásának, a felnőttek közé pedig 2020 nyarán került fel. Vivian a 2021/22, és a 2022/23-as idényben már fontos tagja volt a klub keretének, de az idei szezonra vált a védelem kirobbanthatatlan elemévé, hiszen először 27, majd 36, a most véget érő szezonban pedig már 40 mérkőzésen léphetett pályára, a pályán töltött percei pedig 2239-ről (2021/22-es szezon), mintegy 3500-ra emelkedtek a mostani idényre. A védő ráadásul a rengeteg lehetőséget kiváló teljesítménnyel hálálta meg, így nem meglepő módon a vezetőség úgy döntött, hogy hosszú távra magukhoz láncolják a 24 éves játékost, aki a spanyol válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe is bekerült.

Dani Vivian az Athletic Club színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 103 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 3 gólig és 2 gólpasszig jutott. Új szerződése 2032 nyaráig köti őt a bilbaói csapathoz.