Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Buffon szerint az olaszok profitálhatnak belőle, hogy alulértékelik őket

A címvédő olasz válogatott már gőzerővel készül a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságra…

(Photo by Rich Storry/Getty Images)

Az olasz válogatott delegációvezetőjeként dolgozó egykori legendás kapus, Gianluigi Buffon úgy vélekedett, hogy az olaszok számára jót tehet, hogy nem sorolják őket a legnagyobb esélyesek közé az Európa-bajnokságon:

“Úgy vélem, hogy az olasz válogatottnak komoly ereje van. Időnként ha alulértékelik az Azzurrit, az jót jelentett Olaszországnak. Remélem, hogy ezúttal is így lesz. Minden bizonnyal ez az Eb legnehezebb csoportja, de az ellenfeleink számára is ugyanolyan nehéz lesz, akik nem véletlen készülnek nagy csatára Olaszország ellen.”

“A történelmünk mutatja, hogy bárkinek, aki velünk néz szembe, maximálisan koncentrálnia kell ahhoz, hogy legyőzhessen bennünket, ráadásul címvédők vagyunk” – tette hozzá az egykori kiváló kapus.

Az olasz csapat a covercianói edzőközpontban táborozik, majd a torna előtt június 4-én Törökország ellen, 9-én pedig Bosznia-Hercegovinával vívnak felkészülési mérkőzést. Spalletti csapata az Eb “halálcsoportjába” került Spanyolország, Horvátország és Albánia társaságában.