Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: ismét elkötelezett az argentin válogatott szövetségi kapitánya

A június 20-án rajtoló Copa Américára felkészülő argentin válogatott szövetségi kapitánya a jövőjéről is tájékoztatást adott…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

A címvédő argentin válogatott a hétfői napon kezdte meg a felkészülését Miamiban a közelgő Copa Américát, és Lionel Scaloni szövetségi kapitány egyebek mellett a saját jövőjéről is tájékoztatást adott a sajtótájékoztatóján:

“Novemberben átestem a nehéz időszakon. Akkor úgy éreztem, hogy erőt kell gyűjtenem és ki kell fejeznem magam, de most újra jól érzem magam és minden erőmmel a feladatokra koncentrálok. Itt leszek egészen addig, ameddig az elnök nem dönt másképpen.”

A 46 esztendős tréner 2018 augusztusa óta 69 mérkőzésen vezette az Albicelestét, amely ebből 48 találkozót megnyert 15 döntetlen és hat vereség mellett. Menet közben az argentin válogatott három és fél éven át, 36 mérkőzésen át veretlen volt a vb-nyitómeccséig. Scaloni regnálása alatt a “gauchók” megnyerték a 2021-es Copa Américát, valamint 2022-ben az Interkontinentális szuperkupát és a világbajnokságot. Scaloni azonban tavaly novemberben arról beszélt, hogy elvesztette a motivációját, azonban kitartott a válogatott mellett, és a jelek szerint a közelgő kontinensviadal előtt újra megtalálta a céljait.

A 16 csapatos Copa Américát június 20-tól július 14-ig rendezik az Egyesült Államokban, az argentin válogatott PeruChile és Kanada társaságában szerepelhet majd az A csoportban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!