Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: hasznos felkészülési meccset vár a magyar válogatott szövetségi kapitánya

A magyar válogatott kedd este Írország vendégeként játszik felkészülési mérkőzést az Európa-bajnokságot megelőzően…

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a közelmúltban megoperált Fiola Attilát leszámítva mindenki egészségesen várja a felkészülési mérkőzéseket, két játékos később csatlakozott a kerethez:

“Fiola Attila játékát nem kockáztatjuk meg, hiszen az Izrael elleni tesztmeccs napján lesz öt hete, hogy megoperálták. Horváth Krisztofer kisebb sérülés miatt nem edzett, és bár jobb állapotban van, nem vetjük be. Gazdag Dániel hamarosan csatlakozik, Bolla Bendegúz hétfő este érkezett meg, ezért rájuk sem számíthatok. A többiek megfelelő állapotban vannak, bevetésre készén várják a találkozót. Ami az íreket illeti, kellemetlen ellenfél, Svájc és Belgium ellen is megmutatta, milyen nehéz feladata a legyűrése – utóbbinak nem is sikerült. Erős csapat, sok futballistája szerepel a Premier League-ben és a Championshipben. Magas intenzitású játékot várok, és a találkozó jó teszt lehet a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésre készülés szempontjából, mivel hasonló a két válogatott stílusa. Az Eb-n is számíthatunk nehéz pillanatokra, éppen úgy, mint most kedden, ezért is lesz hasznos a meccs. A márciusi előkészületi találkozókon az első félidőben akadtak nehézségeink, ezeket szeretnénk kiküszöbölni.”

A keddi dublini összecsapást követően a magyar válogatott szombaton Izrael ellen Debrecenben vív felkészülési mérkőzést.

“Nem féltem amiatt Szalai Attilát, mert keveset játszott az idényben, márciusban is a nehézségek ellenére jó teljesítményt nyújtott, helytállt, ahogyan szokott – hozzáteszem, több játékosunk sem volt túlfoglalkoztatva az évadban, de ez még előnyt is jelenthet számunkra, mert frissebbek lehetünk, mint néhány ellenfelünk labdarúgói. Attila hasznos, rendkívül jó képességű futballistája a válogatottunknak, negyvenhárom meccsen lépett pályára a csapatban. Éppúgy bízom benne, mint a többi játékosban, annyit azonban elárulhatok, az írek ellen Dárdai Márton kezd a bal oldali belső védő posztján” – árulta el a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott a június 14-én kezdődő németországi kontinensviadalon a házigazdák mellett Svájc és Skócia válogatottjával került egy csoportba.