Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Marco Rossi szerint nem érdemelt vereséget a magyar válogatott az írek ellen

A magyar válogatott 2-1-es vereséget szenvedett az Írország elleni felkészülési mérkőzésen, ezzel megszakadt a hosszú veretlenségi sorozata…

(Photo by Alex Pantling – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az írek elleni vereség ellenére a mutatott játékkal elégedett volt:

“Az eredménnyel nem lehetek elégedett, de a döntetlennel sem lettünk volna azok, mert sok lehetőségünk volt. Nem érdemeltünk vereséget, Írországnak mindössze két helyzete volt, de mindkettőből gólt szerzett.”

Rossi hozzátette, hiba és hiba között is van különbség, az elsőnél elcsúszott a védekezés, a másodikról pedig úgy vélekedett, a hosszabbításban saját szögletből nem lehet ilyen gólt kapni, mert ha nem lehet győzni, akkor inkább el kell fogadni a döntetlent, minthogy vereség legyen a vége.

“Hiába volt 14 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatunk, tudtuk, hogy nem vagyunk sem Anglia, sem Németország, éppen ezért ez a jó széria nem jelentett nyomást a csapaton. Ma semmi komoly nem történt, mert az együttes hozzáállása megfelelő volt. A futballban természetesen az eredmény a legfontosabb, de ez a meccs akár fordítva is alakulhatott volna, akkor pedig teljesen más arcok fogadtak volna” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A csapatkapitány Szoboszlai Dominik teljesítményét közepesnek értékelte Rossi, aki szerint a Liverpool klasszisa csinált jó dolgokat, de voltak hibás passzai, ami vele is előfordul.

“Eldöntöttem a kapusposztot, de majd az első Eb-meccsen megtudja mindenki. Ami fontos, hogy ebben a pozícióban mindenképpen biztonságban vagyunk” – mondta el a kapuskérdésről.

A magyar válogatott szombaton a debreceni Nagyerdei Stadionban Izrael ellen játszik újabb felkészülési mérkőzést.