Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: könnyed győzelmet aratott Franciaország és Spanyolország is

Az Európa-bajnokság előtti első főpróbás felkészülési mérkőzését játszotta Franciaország és Spanyolország is két gyengébb erőket képviselő válogatott ellenében.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

A francia válogatott Kylian Mbappé vezérletével győzte le Luxemburgot 3-0-ra. A Real Madridhoz szerződő csatár két gólpasszt és egy gólt jegyzett a találkozón. A 43. percben a balszélen húzta meg a labdát, majd tette középre, amelyet Kolo Muani fejelt a kapuba. A 70. percben egy kis szögletet követően Mbappé tette le a labdát Jonathan Claussnak, aki 20 méterről erőből lőtt a jobb felsőbe. A 85. percben pedig Mbappé állította be a 3-0-ás végeredményt, a 25 éves támadó Barcola remek kiszolgálását követően lőtt a jobb alsóba.

Franciaország – Luxemburg 3-0 (1-0)
Helyszín: Stade Saint-Symphorien (Metz), Vezette:
Gólszerzők: Kolo Muani (43.), Clauss (70.), Mbappé (85.) ill.

Spanyolország az első főpróbáját kiválóan teljesítette, ugyanis 5-0-ás sikert arattak Andorra ellen. A vezetést a 24. percben Ayoze Pérez révén szerezték meg, aki Pau Cubarsí lefejelt labdáját vágta a kapuba egy átvételt követően. Majd a második játékrészben jött Mikel Oyarzabal, aki csereként beállva az 53. perctől kezdve a 73. percig bezárólag lőtt egy mesterhármast, ami az első volt profi karrierje során. A Real Sociedad támadója többször is tudott duplázni, de a tripla még sosem jött össze. A végeredményt pedig a Barcelona játékosa, Ferran Torres állította be a 81. percben.

Spanyolország – Andorra 5-0 (1-0)
Helyszín: Estadio Nuevo Vivero (Badajoz), Vezette:
Gólszerzők: A. Pérez (24.), Oyarzabal (53., 66. 73.), F. Torres (81.) ill.