Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kinevezte Thiago Motta utódját a Bologna! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Bologna együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kinevezték a vezetőedzői posztról távozó Thiago Motta utódját Vincenzo Italiano személyében.

(Photo by Andrea Martini/NurPhoto via Getty Images)

Igaznak bizonyult korábbi beszámolónk, mely szerint Vincenzo Italiano lesz a Bologna következő vezetőedzője. A 46 éves szakembert ugyanis a szerda délutáni órákban hivatalos közleményben mutatta be a BL-indulást kiharcoló klub, amely 1965 után szerepelhet ismét a legrangosabb kupasorozatban. Ezt a bravúros teljesítményt még Thiago Motta vezetésével érte el a csapat, akinek minden bizonnyal a Juventus lesz a következő állomáshelye.

Vincenzo Italiano a Bologna előtt három éven keresztül a Fiorentina együttesét irányította, 2021 júniusától kezdve. A “Violákat” Italiano kétszer is az Európa-konferencialiga döntőjébe vezette, illetve egyszer az Olasz Kupában is finalista volt vele a csapat, de mind a három döntőben alulmaradtak. Az olasz tréner összességében 162 meccsen vezette a Fiorentinát, amellyel 79 győzelmet, 34 döntetlent és 49 vereséget könyvelhetett el.

Italiano új klubjánál kétéves szerződést írt alá, ahol a DAZN információi szerint a fizetése szezononként 2 millió euró lehet.

A Fiorentina sem tétlenkedett sokáig egyébként Italiano pótlásával kapcsolatban, tegnap ugyanis bejelentették, hogy Raffaele Palladino veszi át a “Violák” irányítását.