Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: több hiányzója is lesz Rossinak az utolsó felkészülési meccsen

A magyar válogatott szombaton Izrael ellen játssza az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzését…

(Photo by Alex Pantling – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a pénteki sajtótájékoztatón osztotta meg gondolatait Izrael válogatottjáról:

“A mérkőzés fő célja, hogy elkerüljük a sérüléseket, és önbizalmat szerezzünk. Ezenkívül szeretném, ha a csatárok megtalálnák a góllövő cipőjüket. Izrael jelenleg a megújulás szakaszában van, az új edzőjükkel nemrég kezdték meg a közös munkát. Az ellenünk pályára lépő játékosok között sok lesz az újonc, akik közül többeknek a tudását tesztelik, de elképzelhető, hogy csak egy részükre számítanak a későbbiekben, és a tétmeccseknek erősebb kerettel vágnak majd neki. Ez nem jelenti azt, hogy alábecsüljük őket.”

A szövetségi kapitány eláulta, hogy melyik kapus fog kezdeni a felkészülési meccsen: “A holnapi mérkőzésen Gulácsi Péter fog kezdeni, elképzelhető, hogy több mint egy félidőt a pályán lesz. A mérkőzés után levonjuk a többi következtetést.”

“Novemberben abban bíztam, hogy nem kell muszájdöntéseket hoznom júniusra. Ez teljesült. Teljesek a csapatrészek. Sőt, soha ennyire sem volt teljes a magyar válogatott. Ha az Eb-n látható kezdőcsapatunkról gondolkozunk, ne felejtsük el, hogy majdhogynem fontosabb az, hogy ki van ott a lefújáskor a pályán, mint aki a kezdő tizenegyet alkotja. Nagyon gyakran a cserék döntik el a meccseket. Bízom benne, hogy mindenki látja: ugyanolyan fontos az is, aki a padon kap helyet” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A Nemzeti Sport kérdésére Rossi elárulta, az Izrael elleni találkozón kezdőként számít Szalai Attilára. Az írek ellen lecserélt Lang Ádám is bevethető, a kapitány elárulta: fáradtság miatt hozta le a pályáról az Omonia Nicosia hátvédjét, aki tavasszal keveset játszott klubjában. Ugyanakkor Dárdai Márton és Loic Nego izomprobléma miatt biztosan kihagyja a szombati találkozót.

“Ádám Martin és Gazdag Dániel rendszeresen játszott a klubjában, mielőtt csatlakozott hozzánk. Fiola Attilára még jobban odafigyeltünk az edzéseken, a párharcoktól megkíméltük. De akár már holnap is játszhat” – mondta el a kapitány a májusban vállműtéten áteső fehérvári hátvédről.

A magyar válogatott szombat este 18 órától a debreceni Nagyerdei Stadionban látja vendégül Izrael csapatát.