Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Brazília ötgólos meccsen győzött Mexikó ellen – videóval

A június 20-án rajtoló Copa América résztvevői felkészülési mérkőzésekkel hangolódnak a tornára, vasárnapra virradóra két találkozót rendeztek az Egyesült Államokban…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A megújulóban lévő Brazília nagy csatában 3-2-es győzelmet aratott Mexikó ellen a texasi College Stationben. Dorival Júnior válogatottja nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, és Andreas Pereira megindulását követően már az első öt perc végén magához ragadta a vezetést. A folytatásban a mexikói válogatott igyekezett az egyenlítésért és többször is ígéretes helyzetet alakított ki, Alisson azonban remek védéseket mutatott be a brazil ketrec előtt. A Selecao az első 45 perc után 1-0-ra vezetett. A szünet után kevesebb mint tíz perc elteltével a brazilok egy remek támadás végén növeltékk az előnyüket, miután Couto jobb oldali elfutását követően Gabriel Martinelli az ötösről vette be J. González kapuját. Mexikó az utolsó húsz percen belül tudott szépíteni, amikor Vega élesen kapu elé lőtt labdáját, Julián Quinones pofozta a hálóba. Néhány perccel később Vinícius visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget, ajtó-ablak helyzetét azonban a mexikói kapus hárította. A közép-amerikaiak továbbra sem adták fel és igyekezetüket a hajrában siker koronázta, a hosszabbítás elején a csereként beállt Guillermo Martínez egy kipattanót vágott a hálóba. A késői egyenlítés ellenére Mexikó nem tudta megtartani a döntetlent a lefújásig, ugyanis a 96. minutumban Vinícius bejátszásából Endrick fejelte be a brazilok győztes gólját.

Mexikó – Brazília 2-3 (0-1)
Gólszerzők: J. Quinones (73.), G. Martínez (90+2.), ill. A. Pereira (5.), Martinelli (54.), Endrick (90+6.)

 

Ugyancsak vasárnapra virradóra Kolumbia 5-1-re ütötte ki az Egyesült Államokat Landoverben, így a Copa házigazdája méretes fiaskóval hangolódott a közelgő tornára. A vendégek már az első öt perc után megszerezték a vezetést, Jhon Arias egy lecsorgó labdát kotort be az ötös sarkáról. Szűk húsz perc elteltével Kolumbia tovább növelte előnyét, miután egy szöglet utáni kavarodás végén Rafael Santos Borré ollózó mozdulattal juttatta a labdát Turner kapujába. Az amerikai válogatott kétgólos hátrányban kezdett el éledezni és több veszélyes akciót vezetett, ám képtele volt közelebb zárkózni, így az első játékrész a vendégek 2-0-s vezetésével zárult. A szünet után bő tíz perc elteltével megtört a jég, Timothy Weah egy kiugrás végén zárkóztatta közelebb az amerikaiakat. Az USA görcsösen próbálkozott az egyenlítésért, azonban rendkívül óvatlanul játszottak és többször labdát vesztettek a saját térfelükön, a kolumbiaiak azonban rendre elpuskázták a kínálkozó lehetőségeket. Az utolsó negyedórán belül azonban egy lefordulás végén Richard Rios már eredményes tudott lenni. A végjátékban az ameriakaiak még jobban kitámadtak, és a hibáikat Kolumbia gólokkal büntette meg. A hajrában előbb Jorge Carrascal, majd Luis Sinisterra szerzett könnyű gólt Quintero kiugratásait követően, így a végére az USA kiütéses fiaskóba szaladt bele.

Egyesült Államok – Kolumbia 1-5 (0-2)
Gólszerzők: T. Weah (58.), ill. Arias (6.), Borré (19.), Rios (77.), Carrascal (85.), Sinisterra (88.)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!