Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jansen: “Azért vagyunk itt, hogy győzzünk”

Ahogyan arról beszámoltunk, a Ferencváros csütörtökön kinevezte az új vezetőedzőjét…

(Photo by Marcel van Dorst/NurPhoto via Getty Images)

A Ferencváros újonnan kinevezett holland vezetőedzője, Pascal Jansen a csütörtöki sajtótájékoztatóján bemutatkozott a magyar közönségnek:

“Azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Annyiszor, ahányszor csak lehetséges. Jó futballt szeretnénk játszani. Szeretnénk, ha a szurkolóink élveznék a csapat játékát, és éreznék a pályán áramló energiát. Mindent megteszünk, hogy trófeákat nyerjünk. A bajnoki cím elhódítása az elsődleges célunk. A következő hónapban pedig megkezdjük szereplésünket a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A stábommal együtt nagyon várom már, hogy találkozzak a játékosokkal. Szeretnénk nyilvánvalóvá tenni, hogy a lehető legmagasabb szintet akarjuk elérni, amely a Bajnokok Ligáját jelenti. Hogy ezt elérjük, ahhoz minden erőfeszítést meg fogunk tenni.”

“A futballt a szurkolókért játsszuk. Ez az a sport, amely az egész világot összehozza. A nézők szórakoztatása a fő feladat. A szurkolók egy nagy részét jelentik annak, amit csinálunk a labdarúgásban. Azt várom, hogy ez Magyarországon sem lesz másképp. Láttam néhány videófelvételt a Ferencvárosról és a klub szurkolóiról, akik nagyon intenzívek” – tette hozzá Jansen.

“Két edzőtábor szerepel a programunkban. A srácok holnap orvosi vizsgálatokon vesznek részt, hétfőn pedig megtartjuk az első edzésünket a pályán. Az edzőtáborba menetelünk egyfajta meghosszabbítása lesz a Magyarországon megkezdett folyamatnak. Alapvetően az, hogy mindenkit jól megismerjek és pontos képet kapjak arról, kinek mik a legfőbb erősségei, és persze, hogy milyen a személyiségük a játékosoknak. Meg kell tanulnunk megérteni egymást és kihozni a legjobbat magunkból” – ismertette a felkészülési időszak programját.

Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója az M1 aktuális csatornának nyilatkozva arról beszélt, hosszú folyamat végén esett Jansenre a választás, sokakkal találkoztak arról a listáról, amin az elérhető, karakterükben a Ferencvároshoz illő edzők szerepelnek. A sportvezető kiemelte, Jansen rendkívül felkészült, de más jellegű tréner, mint akik az utóbbi időben a magyar bajnoknál dolgoztak, ugyanis neki nincs nagy játékosmúltja, már fiatalon elkezdte magát edzőnek képezni.

“Végigjárta a ranglétrát, komoly helyekről voltak más ajánlatai, és mivel Angliában született, a holland és angol iskola is jelen van nála. Aki látta az Alkmaart, tudja, hogy látványos támadójátékot játszottak” – mondta a vezető.

Orosz kiemelte, az összes jelölt, akivel tárgyaltak, felkészülten érkezett, képben voltak, mi a Ferencváros és milyen a játékoskeret.

“Jansennek nyugodt, erőt sugárzó személyisége van, megfelelően fogja tudni kezelni az edzői pozíciót. Hiszünk abban, hogy szép eredményeket fogunk vele elérni” – fogalmazott Orosz Pál, aki a játékoskeret kapcsán arról beszélt, “nagy mozgásokra nem kell számítani” , mert bár az új vezetőedzőnek ennek kialakítása kapcsán “van beleszólása”, Jansen alapvetően kész keretet kap.

A célokról szólva kiemelte, azok nem változtak: a magyar aranyérmek mellett szeretnének valamelyik európai kupasorozat, és “nem feltétlenül a Konferencia-liga” csoportkörében szerepelni. “Reméljük, sikerülni fog a Bajnokok Ligája, ha nem, akkor az Európa-liga” – zárta Orosz.