Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: egy játékosára biztosan nem számíthat Marco Rossi a nyitányon

A magyar válogatott szövetségi kapitánya megtartotta az első mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját az Európa-bajnokságon…

(Photo by Teresa Kroeger – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a pénteki sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a fejében már összeállt a kezdőcsapat:

“A játékosaim már érzik a nyomást, ezt a nyomást nem lehet elkerülni, de ezt tudni kell kezelni, a játékunkra kell összpontosítani. Nem véletlenül jutottunk el ide. A svájciak nagyon jól védekeznek, elöl pedig több gyors játékosuk van, nem csak egy játékosra kell figyelni. A kezdőcsapat kijelölésekor sok szempontot figyelembe kell vennem. Ki, hogyan készül az edzéseken, ki az ellenfél. Megpróbálunk olyanokat pályára küldeni, akik adott helyzetben a legjobban szolgálják céljainkat. A holnapot illetően nincs már bennem kérdés, összeállt a kezdőcsapat.”

“A modern futballban fontos, hogy a kapusok lábbal is jól játszanak, úgy gondolom, nálunk ebben magas szintet képviselnek mindketten, persze a legfontosabb az, hogy a saját feladatukban teljesítsenek” – mondta el az olasz szakember a válogatott kapuskérdéséről, konkrét választ azonban nem adott, hogy Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes fog védeni.

Xhaka a maga posztján a világ legjobbjai közé tartozik az utóbbi időben, ő a svájciak játékának egyik fő letéteményese, de említhetem a meghatározó játékosok között Akanjit, Freulert és Vargast is” – tette hozzá a svájciakról.

Rossi ugyanakkor megerősítette, hogy sérülése miatt Loic Nego nem léphet pályára Svájc ellen, valamint Callum Styles játéka szintén kérdéses lehet, miután a héten több edzést kénytelen volt kihagyni.

A magyar válogatott szombaton 15 órától a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban jövő szerdán a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.