Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: négygólos mérkőzésen verte Ausztria a lengyeleket! – videóval

Magabiztos győzelmet aratott a Ralf Rangnick által irányított Ausztria a Michal Probierz vezette Lengyelországgal szemben a németországi Európa-bajnokságon. 

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Gyakorlatilag az első nagy lehetőségéből Ausztria megszerezte a vezetést, a 9. percben Mwene beadását követően az előrehúzódó Trauner bólintott a hálóba (0-1). A 30. percben egyenlített Lengyelország, Zielinski ívelt középre, Bednarek lövését még blokkolta Trauner, az ismétlés után viszont Piatek már a kapuba lőtt (1-1). Az első félidőben nem született több gól, így a felek 1-1-es állásról várhatták a folytatást. 

A második félidő közepéhez közeledve ismét magához ragadta az előnyt az osztrák válogatott, a 66. percben Prass passzolt középre, Arnautovic nagyon okosan átlépte a labdát, a játékszer így Baumgartner elé került, aki 15 méterről a hálóba lőtt (1-2). A 74. percben Wimmer előtt adódott nagy lehetőség, de Szczesny résen volt és hárítani tudott. A 77. percben Sabitzer léphetett ki óriási ziccerben, a labdát eltolta a kapujából kilépő Szczesny mellett, akiben viszont elesett az osztrákok középpályás, Meler játékvezető büntetőt ítélt, melyet Arnautovic értékesített nagyon magabiztosan (1-3). A 84. percben Posch eresztett meg lövést jó 20 méterről, Szczesny hatalmas bravúrral, gyakorlatilag ujjheggyel szögletre paskolta a labdát. Ausztria végül tehát behozta a találkozót, Ralf Rangnick legénysége megérdemelt győzelmet aratott Lengyelországgal szemben. 

Lengyelország – Ausztria (1-1)
Helyszín: 
Olympiastadion (Berlin); Vezette: Halil Umut Meler (török)
Gólszerzők: Piatek (30.) ill. Trauner (9.), Baumgartner (66.), Arnautovic (78., büntető)
Sárga lap:
Slisz (53.), Moder (62.), Lewandowski (64.), Szczesny (77.) ill. Wimmer (56.), Arnautovic (70.)
Kiállítva: ill.

Lengyelország: Szczesny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Piotrowski (Moder 46.), Slisz (Grosicki 75.), Zalewski – Zielinski – Buksa (Lewandowski 60.), Piatek (Swiderski 60.). Szövetségi kapitánya: Michal Probierz

Ausztria: Pentz – Posch, Lienhart, Trauner (Danso 59.), Mwene (Prass 63.) – Seiwald, Grillitsch (Wimmer 46.) – Laimer, Baumgartner (Schmid 81.), Sabitzer – Arnautovic (Gregoritsch 81.). Szövetségi kapitány: Ralf Rangnick

Videós összefoglaló:

 

A D-csoport állása:

Standings provided by Sofascore