Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Anglia újra ott lesz az Európa-bajnokság döntőjében! – videóval

Az Európa-bajnokság másik, szerdai elődöntőjében Anglia a csereként beálló, a tornán eddig alig futballozó Ollie Watkins remek egyéni alakításának köszönhetően megnyerte a Hollandia elleni találkozót.

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

 

Az Európa-bajnokság történéseit ismerve is kijelenthető, hogy remek iramban és hozzáállással kezdtem a csapatok. A találkozónak ráadásul külön jót tett, hogy Xavi Simons a 7. percben, bő 21 méterről, hatalmas gólt lőtt Jordan Pickford hálójába,

A gól után feléledt Anglia, olyannyira, hogy a “háromoroszlánosok” az Eb-legjobb félidejét produkálták – Itt tegyük hozzá halkan, hogy nem tették magasra azt a bizonyos lécet, hiszen rengeteg kritikát kapott Gareth Southgate csapata a torna eleje óta.

Anglia ezen az estén viszont akart futballozni, hátrányban kellett is neki, és szépen lassan a hollandok fölé nőtt az angol csapat, mely valamivel több mint 11 perc elteltével egalizált is, Harry Kane videózás után megítélt büntetőjével.

Kimondottan élvezetesre sikeredett az első játékrész, amelyben mindkét csapatnak volt 1-1 kapufája, ugyanakkor inkább az angolok voltak a veszélyesebbek.

A második félidőt már jóval óvatosabban és visszafogottabban kezdték a felek, inkább a mezőnyben folyt a játék. Az első komolyabb helyzetre a 65. percig kellett várni, amikor is egy jobb oldali holland szabadrúgásra remekül érkezett Virgil van Dijk, akinek a közelről, térddel kapura tett labdáját Jordan Pickford ki tudta tolni. Nem sokkal később Xavi Simons került helyzetbe, ám kapásból ezúttal közel sem találta el olyan jól a labdát, mint a góljánál, Pickordnak így nem okozott gondot.

A második félidőben Anglia nem sokat mutatott a kapuk előtt, ám az oly sok kritikát kapó szövetségi kapitány, Gareth Southgate telibe találta, hogy a szinte láthatatlan Harry Kane helyére azt az Ollie Watkinst hozta be, aki bár nem sokat játszott az Európa-bajnokságon, a hosszabbítás első pillanatában, lényegében első momentumaként remekül fordult be a tizenhatoson belül, majd élesen kilőtte a hosszú sarkot – Anglia ezzel zsinórban második Eb-jén jut a döntőbe, ahol Spanyolország lesz az ellenfele!

Olyan ez az angol válogatott a pályán, amilyen, de ott lesz a berlini fináléban, ráadásul a csapat mentális erejét mutatja, hogy az egyenes kieséses szakaszban immáron harmadszor állt fel hátrányból.

 

 

Hollandia – Anglia 1-2 (1-1)
Signal Iduna Park (Dortmund), Vezette: Felix Zwayer (német)
Gólszerzők: X. Simons (7.) illetve Kane (18. -büntetőből), Watkins (90+1.)
Sárga lap: Dumfries (17.), van Dijk (87.), X. Simons (90+1.) illetve Bellingham (72.), Saka (86.), Trippier (90+4.)
Piros lap:

Hollandia: Verbruggen – Dumfries (Zirkzee, 90+3.), de Vrij, van Dijk, Aké – Schouten, X. Simons (Brobbey, 90+3.), Reijnders – Malen (Weghorst, 46.), Depay (Veerman, 35.), Gakpo. Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

Anglia: Pickford – Trippier (Shaw, 46.), Stones, Guehi, Walker – Mainoo (Gallagher, 90+3.), Rice – Saka (Konsa, 90+3.), Bellingham, Foden (Palmer, 81.) – Kane (Watkins, 90+1.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate