Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Di María eldöntötte, melyik csapatnál folytatja – sajtóhír

Miután kiderült, hogy a veterán argentin szélső nem tér vissza hazájába, több opció is szóba került a folytatásával kapcsolatban…

(Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

A TyC Sports értesülései szerint a Benfica lejárt szerződésű argentin szélsője, Ángel Di María úgy döntött, hogy a következő szezonban is a lisszaboni együttesben szeretne játszani, és hosszabbítási szándékáról már a klub vezetését is tájékoztatta.

A 2007 óta Európában futballozó 36 esztendős szélső eredetileg úgy számolt, hogy a Benficánál június 30-ig érvényben lévő szerződése lejártával visszatérhet nevelőcsapatához, a Rosário Centralhoz, állítólag már be is iratta a gyermekeit egy rosáriói iskolába, azonban miután a családja halálos fenyegetéseket kapott, meggondolta magát és másik lehetőséget keresett. Bár több csapat is szívesen látta volna őt soraiban, a rutinos labdarúgó a jelek szeirnt továbbra is a “sasoknál” szeretne játszani.

Di María korábban 2007 és 2010 között erősítette először a lisszaboniakat, majd a tavaly nyári visszatérése óta 46 mérkőzésen 16 gólt és 15 előkészítést jegyzett a csapat színeiben.

Di María az évek során a válogatott finálék specialistája lett, hiszen a 2008-as olimpiai döntőben, a 2021-es Copa América-fináléban és a 2022-es vb-döntőben egyaránt eredményes tudott lenni. Az Albiceleste soraiban a Copa América vasárnapi döntője lesz az utolsó mérkőzése.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!